Astazi, datorita noilor tehnologii, piata se schimba, iar piata vinului nu este scutita de digitalizare. Datorita magazinelor virtuale aveti confortul de a putea cumpara 24 de ore pe zi, cu diferite forme de plata si de a evita calatoriile.
In ciuda naturii zilnice a achizitionarii unei sticle, fie pentru sine, fie ca cadou, este necesar sa stiti cate ceva despre vinuri si sa comparati ofertele si preturile pentru a face cele mai bune achizitii, deoarece este frecvent sa suferiti o confuzie.
Magazin
Magazinul selectat pentru a face achizitia este unul dintre marii factori de luat in considerare, deoarece depozitarea si rotatia stocurilor influenteaza calitatea produselor.
Varietatea ofertei si costurile de transport, fara indoiala, conditioneaza achizitia.
Etichetare
Informatiile referitoare la fiecare vin sunt detaliate in sticlele sale: originea, anul recoltarii, denumirea de origine, soiurile, perechile si tulpinile si pot fi interpretate fara a fi un expert in domeniu.
Recolta este importanta, deoarece influenteaza calitatea vinului. Cele mai recente sunt roz si alb si indica faptul ca gradul lor de aciditate nu este foarte ridicat.
Culoarea vinului indica, de asemenea, starea sa, deoarece daca vorbim de un vin rosu, daca culoarea este foarte maro, poate arata ca acel vin a fost oxidat. Intr-un vin alb cu coloratie maro-auriu se intampla la fel, cu exceptia cazului in care este propria caracteristica a acestuia.
Pret
Pretul nu este sinonim cu calitatea. Cauta o bautura fina si de calitate la un pret bun la Foursquare 2009!
Cum sa alegi un vin pentru un cadou
Am vorbit deja despre importanta alegerii unui vin bun, si de a alege un magazin specializat, astfel incat depozitarea si calitatea acestuia sa fie garantate.. de asemenea ai nevoie sa citesti eticheta inainte de a opta sa cumperi o sticla de vin. Sa ne uitam la alte cateva sfaturi:
– Cand persoana careia ii vei da o sticla de vin bea de obicei cafea singura, tare si neagra, alege un vin intens. In cazul in care este obisnuit sa consume cafea cu lapte, zaharoasa si moale, un vin dulce sau spumant va fi o alegere buna. Daca persoana careia i se va face cadoul bea de obicei mojitos sau cocktail-uri, cum ar fi piña colada, alege un vin spumant cu gust dulce.
– In cazul in care persoana are un caracter puternic, vinul cu rating ridicat este un pariu bun. Daca esti femeie sau ai un caracter mai moale, vinurile albe sunt de obicei ideale. Femeile opteaza de obicei pentru vinuri fructate sau dulci, iar cei mai dezorganizati barbati aleg vinuri delicate sau seci.
Atunci cand gustul persoanei nu este cunoscut cu certitudine, un rosé sau un vin fara prea multa intensitate sau moale va fi o alegere buna.
Recomandari
Inainte de a cumpara o sticla de vin pentru a o oferi cadou cuiva, trebuie sa va asigurati ca persoanei ii place vinul, daca este un amator sau un expert in aceasta bautura, pentru a sti mai bine ce tip de vin sa alegi.
Informatii interesante despre istoria alcoolului
Mai multe civilizatii native americane au dezvoltat bauturi alcoolice. Multe versiuni ale acestor bauturi sunt produse si astazi.
Pulque, sau octli este obautura alcoolica facuta din sucul fermentat magueysi este o bautura traditionala nativa dinMesoamerica. Desi se crede in mod obisnuit a fi o bere, carbohidratul principal este mai degraba o forma complexa de fructoza decat amidon. Pulqueeste descris in sculpturile in piatra amerindienilor inca din anul 200 d.Hr. Originea pulque este necunoscuta, dar pentru ca are o pozitie majora in religie, multe basme populare explica originile sale.
Balché este numele unuivin cumieremayasi. Bautura isi impartaseste numele cu arborele balché (Lonchocarpus violaceus), a carui scoarta este fermentata in apa impreuna cu miere de laalbina.
Tepache este o bautura usor alcoolica originara din Mexic, care este creata prin fermentarea ananasului, inclusiv a coajei, pentru o perioada scurta de trei zile.
Chicha este un cuvant spaniol pentru orice varietate de bauturi fermentate traditionale din regiunea Anzilor din America de Sud. Poate fi facut din porumb, manioc (numita si yuca) sau fructe, printre altele. In timpul Imperiului Inca, femeile au fost invatate tehnicile de preparare a berii chicha in Acllahuasis (scolile feminine).
Chicha de jora se prepara prin germinarea porumbului, extragerea zaharurilor maltmustului, si fermentand-o in vase mari, in mod traditional cuve uriase de lut, timp de cateva zile. In unele culturi, in loc de germinarea porumbului pentru a elibera amidonul, porumbul este macinat, umezit in gura producatorului de chicha si format in bile mici care sunt apoi aplatizate si asezate la uscat.
Enzimele diastazei care apar in mod natural in saliva producatorului catalizeaza descompunerea amidonului din porumb in maltoza. Chicha de jora a fost preparata si consumata in comunitatile din Anzi de milenii. Incasul a folosit chicha in scopuri rituale si a consumat-o in cantitati mari in timpul festivalurilor religioase. In ultimii ani insa, chicha preparata in mod traditional devine din ce in ce mai rara.