M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Ce tipuri de pardoseli sa alegi pentru casa sau apartamentul tau

Atunci cand remodelezi sau construiesti casa pentru prima data, apar un milion de indoieli pentru ca ne dorim ca, casa noastra sa fie un loc confortabil si placut. Prima intrebare care vine in minte este „ce fel de podea am de gand sa fac?”

Datorita tuturor acestor indoieli incepem sa vedem fiecare detaliu, finisaj, culori, dimensiuni, texturi si suntem constienti ca nu este o decizie usoara.

Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l luam in considerare este unde il vom folosi si de ce, deoarece, in functie de locul casei, multe aspecte importante variaza, cum ar fi umiditatea, traficul, soarele, curatenia, printre altele.

Vezi aici tipuri de apartamente si imobiliare Craiova daca vrei sa inchiriezi unul.

Exista o mare varietate de pardoseli, atunci vi se va arata fiecare dintre tipurile de pardoseli, avantajele si dezavantajele lor, astfel incat sa fie mai usor sa luati o decizie.

Tipuri de pardoseli:

  • Ceramica:Unul dintre principalele beneficii ale pardoselilodin placi ceramice este capacitatea lor de a rezista la apa si sunt potrivite pentru orice camera datorita varietatii lor largi de culori, modele, texturi si dimensiuni.

Dezavantajul cel mai notabil este ca, daca nu faceti o alegere buna a materialului pentru locul potrivit, acesta se poate uza rapid de traficul de persoane sau de elementele grele plasate pe el.

Tipuri:

  1. Gresie- podele: Este folosit cel mai adesea in spatiile cormeciale, datorita capicitatii sale de rezistenta.
  2. Placi catalane: Proiectat special pentru terase si balcoane. Modelele lor sunt adesea ornamentate in alb si albastru.
  • Lemn:Lemnul va fi intotdeauna unul dintre produsele care ofera o mai mare caldura si eleganta in pardoseli, are multe avantaje, dar unul foarte important este ca se adapteaza practic la orice zona si poate fi nou timp de pana la 40 de ani.

Principalul sau dezavantaj este ca sufera mai usor deformari, iar deteriorarea lor este mai rapida datorita umiditatii mediului si in functie de intretinerea pe care o primeste.

Tipuri:

  1. Laminat: Acest tip de podea ofera duritate si o stralucire incredibila in functie de ingrijirea care este acordata.
  2. Stejar american: Este folosit de cele mai multe ori pentru a acoperi scarile. Arata un aspect foarte clasic si distins.
  3. Eucalipt: Tinde sa aiba un ton roz si este unul dintre cele mai comerciale tipuri de pardoseli de pe piata.
  • Piatra: Acest material este unul dintre cele mai durabile care exista, capabil sa reziste la uzura si traficul de oameni.

Dezavantajul sau este ca, de obicei, transmit o senzatie de frig locului, din acest motiv se recomanda completarea acestuia cu un alt element decorativ al casei, cum ar fi covoarele sau mochetele.

Tipuri:

  1. Lespede: Se realizeaza in diferite culori si in taieturi regulate si neregulate. Este una dintre optiunile cu cel mai mic cost.
  2. Pietruite: Este o piatra brodata sub forma unui bloc, este folosita mai ales pentru exterior.
  3. Granit: Este un tip de piatra impermeabila si de inalta rezistenta, formata din diferite dimensiuni si culori.
  • Marmura: Acesta este un tip minunat care, pe langa faptul ca ne ofera un aspect superb la domiciliu, aduce clasa si eleganta. Este perfect pentru utilizarea in spatii exterioare si interioare.

Cum sa ai grija de podeaua ta

Praful, murdaria si impuritatile se pot acumula rapid, iar prevenirea este mai buna decat vindecarea. Folosind covorase la intrari, scotandu-ti pantofii cand intri in casa si ingrijind animalele de companie in aer liber, poti preveni nevoia de a aspira la fel de des. Stergeti imediat eventualele scurgeri, in special pe suprafete poroase precum marmura.

Luati in considerare cu atentie suprafata pe care o curatati, pentru a evita deteriorarea. Odata ce stiti cu ce material aveti de-a face, puteti urma ghidul nostru la indemana:

Aspirati, stergeti praful sau stergeti cu un mop usor umezit – nu utilizati niciodata detergenti pe baza de sapun, deoarece acestia pot lasa o pelicula plictisitoare pe podea si evita umezirea excesiva. Nu utilizati nici lustruire cu ceara, deoarece aceasta va face podeaua alunecoasa.

Pentru a indeparta urmele si petele, utilizati o solutie diluata de apa si otet. Nu fi tentat sa folosesti produse de curatare abrazive, cum ar fi tampoane de curatat din nailon sau vata de otel, deoarece pot zgaria laminatul.

Urmele persistente, cum ar fi cele facute de pantofi, pot fi indepartate cu un agent de indepartare a lacului de unghii care contine acetona sau alti solventi blanzi.

Pentru a proteja podeaua, puneti tampoane de pasla sub picioarele mobilierului si tavi pentru picurare sub ghivece.

Aspirati sau maturati in mod regulat toate tipurile de podele dure pentru a preveni zgarierea suprafetei de nisip si indepartati pantofii de la usa din fata.

Din fericire, acestea necesita intretinere minima! Maturati si spalati cu o solutie delicata cu detergent, inainte de clatire cu apa curata. Nu utilizati niciodata lustruire cu ceara – placile vor deveni alunecoase.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu