Este trist atunci cand o casatorie se apropie de sfarsit, dar va trebui sa treaca printr-un divort inainte de a se termina cu adevarat. Cu atat de multe informatii disponibile pe internet, poate fi tentant sa depuna pentru divort. Se poate ajunge inclusiv la divort culpa comuna dar tot vei avea nevoie de avocat.
Consultanta de specialitate
Veti primi sfatul unui avocat cu experienta si cunostinte, care va va asigura ca obtineti ceea ce meritati in timpul divortului. Este posibil sa nu aveti dreptul la o impartire echitabila a activelor, iar avocatul dumneavoastra de divort, va va putea oferi sfaturi si va va putea asigura ca interesele dumneavoastra sunt protejate. Unele divorturi pot fi complicate, mai ales atunci cand exista custodia copilului si probleme de sprijin conjugal.
Minimizati-va stresul
Divortul, oricat de amiabil, poate fi foarte stresant. Puteti reduce stresul de lucru cu un avocat de divort, care se va ocupa de toate aspectele legate de cazul dumneavoastra. In acest fel, vei avea mai mult timp sa te concentrezi pe tine si pe copiii tai. Avocatul va gestiona toate lucrarile legale, astfel incat sa nu trebuie sa va faceti griji de nimic.
Evitati greselile
Este prudent sa intelegem ca legile privind divortul si sistemul juridic sunt complexe. Este usor sa faci greseli daca nu stii cum sa faci lucrurile. Un avocat de divort stie legile si nu va face greseli costisitoare, fie ca este vorba de datoria cardului de credit, estimarea valorii unui activ, sau calcularea activelor etc.Cu un avocat specializat in aceasta ramura, nu va trebui sa va faceti griji stupide, care pot prelungi in mod inutil procesul de divort.
Un divort este un proces in mai multe etape si va solicita sa completati numeroase formulare si sa furnizati informatiile si documentatia corecta. Daca nu aveti cunostintele necesare, veti gasi ca este obositor sa faceti acest lucru pe cont propriu. Un avocat de divort se va asigura ca toate formularele sunt completate si ca documentatia este examinata in mod corespunzator pentru a fi trimise in instanta. In acest fel, divortul tau nu va fi amanat si intregul proces se va desfasura in cel mai bun mod posibil.
Cat costa legalizarea actelor de divort in fata unui notar
Exista o multime de documente asociate cu un divort si nu ar trebui sa fie o surpriza faptul ca unele dintre ele trebuie sa fie legalizate. In cazul in care un formular trebuie sa fie legalizat, acesta va avea in mod normal un bloc notarial pe el sau sa vina cu un certificat notarial. Atunci cand un formular trebuie sa fie legalizat, este important sa nu-l semnati in prealabil. Notarul trebuie sa fie martor al semnaturii pentru a o certifica.
Cand depuneti dosarul pentru divort, va trebui sa fiti legalizat inainte de a putea fi notificat sotului/sotiei. Acest lucru va asigura ca ati decis sa divortati de propria vointa libera si ca informatiile din petitie sunt corecte.
La inceputul procesului de divort, veti depune probabil declaratii financiare listarea activele dvs., datoriile, veniturile, si nevoile bugetare.
Istoria divorturilor
Pentru a intelege intreaga istorie a divortului, mai intai trebuie definit termenul. „Divort” provine din cuvantul latin „divortium” care inseamna separare. Este, de asemenea, echivalent cu cuvantul „divort” sau „divortere”. „Di” inseamna separat, iar „vertere” inseamna sa te intorci in moduri diferite. Deviere a mai fost denumit si sensul de a deturna, a devia, a separa sau a-si parasi sotul. Cuvantul a fost urmarit in vocabularul francez in ultima parte a secolului al XIV- lea si in limba engleza mijlocie in anii 1350-1400.
Astazi, desi divortul este exprimat sau definit in moduri diferite, el exprima o singura idee. Cele mai obisnuite definitii ale divortului includ: (1) o declaratie judiciara de desfacere a casatoriei in totalitate sau in parte, eliberand sotul si sotia de obligatia matrimoniala de a locui impreuna; (2) orice separare formala a sotului si a sotiei conform obiceiurilor stabilite; si (3) separarea sau dezbinarea totala sau dezbinarea unei uniuni conjugale.
In societatea moderna de astazi, divortul este recunoscut doar daca este legal si sustinut de lege. Cea mai veche lege codificata din istoria divortului a fost urmarita in 1760 i.Hr. in timpul domniei regelui Hammurabi al Babilonului. Se crede ca regele a sculptat 282 de legi in tablite de piatra, inclusiv legea divortului.
In acea perioada, un barbat putea divorta de sotia sa spunand pur si simplu „Tu nu esti sotia mea”, care era urmat de plata unei amenzi si restituirea zestrei sotiei. Totusi, daca sotia era cea care dorea divortul, aceasta trebuia sa depuna plangere pentru a obtine divortul.
Divortul incepuse sa castige sprijin in intreaga lume si numarul tarilor care cautau adoptia si legalizarea divortului a inceput sa creasca. Divortul a fost aplicat pentru prima data in urmatoarele tari: Franta in 1762, dar a facut-o ilegal in 1816; Germania in 1875; Irlanda in 1997; Italia in 1974 si Spania in 1981.
In SUA, istoria divortului a inceput in statul Maryland. Maryland a declarat divortul legal in 1701 si Carolina de Sud in 1949 pana in 1950, in timp ce statul California a legalizat divortul „fara vina” in 1970.