M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum sa desfunzi o linie de canalizare?

Nu o poti face singur. Ai nevoie de un profesionist care stie cum sa desfunde o linie de canalizare. Cu toate acestea, exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a incerca cel putin sa ameliorezi obstructia inainte ca specialistul sa apara.

Multe case au o linie de canalizare de curatare, care este o teava mare, cu un capac la capat, care este situat in subsol sau pe partea laterala a casei tale. Poti elimina acest capac pentru a accesa linia principala de canalizare. Daca ai cu adevarat noroc, obstructia ar fi putut fi fortata impotriva curatarii tale, caz in care o poti elimina manual.

Poti incerca, de asemenea, sa rulezi un melc  de instalatii sanitare prin linia de canalizare( denumit si rac). Acest lucru poate merge pana la obstructie sau iti permite sa scoti unele dintre resturi. Cu toate acestea, obstructiile liniei de canalizare sunt adesea suficient de mari incat melc-ul de scurgere standard sa nu poata repara infundarea.

De cele mai multe ori, daca serpuiesti linia de canalizare, lucrurile se vor misca putin, facilitand curatarea fluxului de retur si obtinerea casei in stare locuibila. Retine ca dopurile vor continua probabil sa se apara pana cand faci o curatare temeinica a liniei de canalizare. Va trebui in continuare sa apelezi la  un instalator licentiat pentru a se ocupa de obstructia principala.

Exista insa zone ( cum ar fi cartierele rezidentiale ) care au o acoperire in acest sens si probleme mari de instalatii sanitare nu trebuie sa fie o bataie de cap pentru proprietary. Specialistii  ajuta sa acoperi costul reparatiilor pana la valoarea beneficiilor, astfel incat finantele sa fie protejate de probleme neasteptate. Uneori poate fi nevoie de vidanjare pentru conducte.

 Istoria canalizarilor

Este important sa retii ca in etimologia canalizarii apare cuvantul alqánṭara araba hispanica, care se refera la un „pod”. Cele mai vechi canale, in acest cadru, semanau cu un mic pod, deoarece constau dintr-o bolta de butoi sustinuta de doi pereti. In acest fel, a fost creat un canal in sectorul inferior.

Cel mai vechi sistem de canalizare inregistrat a fost gasit in Nippur, un oras antic de cultura sumeriana, care acum face parte din Irak. Din ramasitele gasite, se estimeaza ca aceste canale au fost construite in jurul anului 3750 i.Hr.

Canalizarile s-au nascut cu scopul de a promova evacuarea apelor pluviale pentru a evita stagnarea si inundatiile. Pe masura ce populatiile localitatilor au inceput sa creasca, au aparut si alte nevoi si astfel au inceput sa evolueze canalizarile.

Cum functioneaza

Canalizarile integreaza sistemele de salubrizare si permit evacuarea apei. Este cunoscut sub numele de canalizare la setul de canale dintr-un cartier sau o localitate.

Astazi, ele constau, de obicei, din conducte subterane de beton cu sectiune transversala ovoida sau circulara. Odata ce apele ajung la canalizare si intra prin gura de vizitare, ele se aduna prin ramuri si sunt deviate catre asa-numitii colectori (sau colectarea canalelor).

Setul de canale dintr-o zona se numeste canalizare.

Este important sa retini ca functionarea canalelor este produsa de gravitatie. In anumite ocazii, si numai in sectiuni mici, ele constau din tevi care isi desfasoara activitatea prin vid sau presiune.

Ce sunt canalizarile?

Canalizarile sanitare simplificate constau din tevi de diametru mic, de obicei in jur de 100 de milimetri (4 in), adesea asezate la pante destul de plate (1 din 200). Desi costul investitiei pentru canalizarile sanitare simplificate poate fi de aproximativ jumatate din costul canalizarii conventionale, cerintele de functionare si intretinere sunt de obicei mai mari. Canalizarile simplificate sunt cele mai comune in Brazilia si sunt, de asemenea, folosite intr-o serie de alte tari in curs de dezvoltare.

Aceasta sectiune necesita citari suplimentare pentru verificare . Va rugam sa ajutati la imbunatatirea acestui articol adaugand citari la surse de incredere in aceasta sectiune. Materialul fara sursa poate fi contestat si eliminat.

In comunitatile joase, apele uzate sunt adesea transportate prin canalizare cu vid . Dimensiunile conductelor variaza de la tevi de 125 milimetri (4,9 inchi) in diametru pana la 280 milimetri (11 inchi) in diametru. Sistemele de canalizare cu vid utilizeaza presiunea atmosferica diferentiala pentru a muta lichidul la o statie centrala de vid.

Revarsarea canalizarii sanitare poate aparea din cauza liniilor de canalizare blocate sau rupte, infiltrarea excesiva a apelor pluviale sau functionarea defectuoasa a pompelor. In aceste cazuri, apele uzate neepurate sunt evacuate dintr-un canal sanitar in mediu inainte de a ajunge la instalatiile de epurare . Pentru a evita acest lucru, este necesara intretinerea.

Cerintele de intretinere variaza in functie de tipul de canalizare sanitara. In general, toate canalizarile se deterioreaza odata cu varsta, dar infiltrarea si afluxul sunt probleme unice pentru canalizarile sanitare, deoarece atat canalele combinate, cat si canalele pluviale sunt dimensionate pentru a transporta aceste contributii. Mentinerea infiltratiei la niveluri acceptabile necesita un standard de intretinere mai ridicat decat este necesar pentru considerentele de integritate structurala a canalizarii combinate.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu