In zilele noastre, chiar si cei care nu sunt cu adevarat pasionati de muzica au un sistem de sunet in toata casa lor. De fapt, nu este nevoie sa fii muzician sau expert pentru a putea aprecia frumusetea unei melodii, mai ales cand vii acasa dupa o zi stresanta la serviciu si vrei sa te relaxezi pe canapea, ascultand ceva diferit fata de comentariile colegilor sau ticaitul ceasului.
Din acest motiv, multe familii au achizitionat si instalat acasa un sistem hi-fi de buna calitate, care permite difuzarea muzicii in toate camerele. Pe piata exista multe modele si solutii potrivite fiecarei nevoi, care variaza ca pret si tehnologie, dar exista cateva caracteristici pe care un sistem modern nu poate sa nu le aiba. Sa le vedem impreuna in acest articol.
Difuzoare wireless
O componenta esentiala a unui sistem hi-fi in casa sunt difuzoarele, care sunt sursa din care provine muzica. Ceea ce face dintr-un sistem hi-fi un sistem multi-camera este tocmai posibilitatea de a avea un difuzor in fiecare camera, care poate reda aceeasi piesa sau chiar melodii diferite in functie de setari.
Pentru o difuzare care sa acopere tot apartamentul este necesar sa amplasezi cel putin un difuzor in fiecare camera, de preferat doua. La un moment dat, asta ar fi implicat o incurcatura de cabluri imprastiate, dar acum, cu difuzoare wireless, aceasta problema a disparut, intr-adevar.
Difuzoarele wireless iti permit sa ai un sistem audio acasa in toate incaperile fara prea multe probleme – cu un singur sistem central.
De fapt, difuzoarele se conecteaza la reteaua wifi a casei (sau la reteaua LAN daca aveti una), comunicand intre ele si cu sistemul central. Daca intentionezi sa instalezi un sistem wireless, atunci asigura-te ca ai o conexiune buna la internet si ca esti bine informat: alege boxa WiFi-Bluetooth Bose Home Speaker, cu o reproducere excelenta a basului si cu o claritate audio de exceptie.
Putem distinge doua tipuri de difuzoare: cele de coloana si cele de rafturi. Primele se sprijina pe pamant si au dimensiuni foarte mari (si in consecinta o putere mai mare); in general sunt pozitionate pe lateralele televizorului, orientandu-le spre canapea sau fotoliu, putand fi folosite si pentru home theater.
Acestea din urma, in schimb, sunt mai mici si pot fi amplasate oriunde: modelele mai scumpe sunt adevarate obiecte de design si accesorii de mobilier, personalizabile in culori si forme precum si in configuratii tehnice.
Un sistem hi-fi de ultima generatie
Un alt element care nu trebuie subestimat in achizitionarea unui sistem audio este conexiunea inteligenta la internet, care iti permite sa transmiti muzica din principalele aplicatii, precum Youtube, Spotify etc. Muzica este ascultata din ce in ce mai mult de la aceste platforme si intotdeauna mai putin din medii optice de citire, cum ar fi CD-urile, asa ca, daca sistemul audio de care sunteti interesat nu are un CD player, dar este inteligent, iti recomandam totusi sa il cumperi.
Totusi, ceea ce face sistemul hi-fi al casei mai bun este posibilitatea de a-l controla prin comenzi vocale: difuzoarele wireless de ultima generatie sunt de fapt conectate cu Google Assistant sau Amazon Echo pentru a putea functiona cu o simpla comanda. Apeleaza la acest gen de boxe pentru o experienta cu adevarat moderna.