M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum poti alege cel mai bun mobilier pentru casa ta?

Nu este nimic mai urat decat o casa goala,  si nu exista nici o modalitate mai buna de a o transforma intr-o casa decat cumpararea de mobilier. In acest articol veti gasi un ghid de recomandari pentru a face experienta de a va mobila casa mai placuta.

Stabilirea unui buget

Stabiliti un buget general pentru intreaga casa si unul special pentru fiecare dintre medii. Acest lucru va va permite sa stiti exact  suma de bani disponibila pentru fiecare spatiu si va va impiedica sa cheltuiti prea mult.

Cumparati dintr-un loc de incredere

Asigurati-va ca va cumparati mobilierul din magazine de incredere, care au referinte bune, si ca oferiti produse de calitate. Vanzatorii nu numai ca iti vor oferi o gama larga de produse, dar iti vor oferi si sfaturi pentru a-ti putea mobila locuinta in functie de gusturile si bugetul tau.

Vorbeste cu familia ta

Amintiti-va ca mobilierul casei ar trebui sa fie confortabil pentru toti locuitorii casei. Indiferent daca sunteti persoana care va lua decizia finala cu privire la achizitie, discutati cu membrii familiei despre mobilierul pe care doriti sa il achizitionati si verificati daca toti sunt de acord.

Acest lucru este foarte important, mai ales in cazul camerelor pentru tineri, deoarece copiii si adolescentii petrec mult timp in acele spatii. Ei trebuie sa participe la alegerea mobilierului lor. Acestea nu trebuie doar sa raspunda nevoilor tale, ci si sa aiba o estetica in functie de varsta si gusturile tale personale.  Iata aici mobilier baie din care te poti inspira.

Luati toate masurile

Una dintre cele mai grave greseli pe care le poti face este sa cumperi o piesa de mobilier fara sa fi facut masuratorile locului in care intentionezi sa o localizezi. Indiferent daca acea camera este spatioasa, verificati cu o ruleta si  masurati spatiul disponibil pentru a localiza mobilierul pe care doriti sa il cumparati. In momentul masurarii, amintiti-va sa calculati spatiul ocupat de usi, ferestre si sertare atunci cand acestea sunt deschise, pentru a evita complicatiile viitoare.

Prioritizati elementele esentiale

Determinati ce mobilier este necesar in fiecare camera si incepeti prin a selecta acele piese. Atunci vei avea timp sa alegi celelalte elemente in functie de acele mobilier esentiale. De exemplu, daca sunteti in cautarea mobilierului de dormitor, incepeti cu paturi si mese usoare. Ulterior, cumparati celelalte obiecte tinand cont de caracteristicile principalelor pe care le-ati selectat deja.

Fa un plan al camerei

Nu trebuie sa aveti cunostinte mari de desen pentru a diagrama amenajarea mobilierului. Fa-ti un plan simplu al incaperii si incearca diferite combinatii de mobilier, pana cand il gasesti pe cel care functioneaza cel mai bine pentru tine. Daca vi se pare foarte complex, puteti imprima imagini ale mobilierului si puteti lucra cu acele decupaje.

In cazul in care doriti sa aveti o imagine mai realista a modului in care ar arata rezultatul final, va puteti arunca ideile in unele site-uri de design interior. Acestea va vor permite sa lucrati in trei dimensiuni si sa faceti toate modificarile pe care le considerati necesare foarte rapid si usor.

Sfaturi utile pentru cromatica unei locuinte

O schema de culori care este mai putin contrastanta decat cea complementara este paleta analoga in care toate culorile lucreaza in armonie unele cu altele. Cu ajutorul rotii de culoare, aceasta schema poate fi realizata cu usurinta in interiorul dvs.

Selectand doua sau trei bucati din roata dvs. de culori, veti alege nuante care apartin unei familii similare pentru a obtine un aspect coeziv. De exemplu, daca ati selectat albastrul ca culoare principala, puteti continua paleta cu verdeturi si verdeturi. Amestecarea diferitelor tesaturi texturate si finisaje va imbogati si mai mult paleta de culori. Nu uitati sa aduceti relief vizual in paleta prin neutre si materiale precum lemnul sau piatra.

Lasand la o parte teoria, exista cateva sfaturi valoroase care va ajuta sa va asigurati ca alegeti culoarea potrivita pentru interiorul dvs.

Daca nu aveti o roata de culori la indemana, primul pas pentru a alege culorile potrivite pentru interiorul dvs., inainte de a intra chiar intr-un magazin de vopsea, ar trebui sa fie inspiratia in toata lumea. Incepeti cu ceea ce aveti deja in camera. Uitati-va la tapiteria mobilierului dvs., a podelei si a accesoriilor dvs., inclusiv a lucrarilor de arta. Desenati indicii din interiorul dvs. pentru a va ajuta sa va intariti paleta de culori.

Explorati reviste, Pinterest, Houzz si alte bloguri de design pentru inspiratie de culoare. Poate fi util sa alcatuiti un moodboard pentru a va asigura ca paleta dvs. de culori este coerenta cu restul interiorului dvs.

Gasirea unei palete de culori complementare este una, iar placerea acesteia este alta. Amintiti-va, va trebui sa traiti cu alegerea dvs. de culoare pentru ceva timp, cu exceptia cazului in care doriti sa experimentati din nou cheltuielile redecorarii in curand.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu