M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum functioneaza un magazin de amanet si ce este de fapt ?

Atat cu criza economica, cat si cu cea sociala cu care ne confruntam, casele de amanet sunt salvatorii multor familii. Probabil ai auzit ce este o casa de amanet. Cu toate acestea, este posibil sa nu stii 100% cum functioneaza. Aceasta afacere a crescut semnificativ  datorita nevoilor de bani rapid pe care familiile le aveau.

Companiile care au fost dedicate acestui lucru, pareau sa ajute la obtinerea de lichiditati imediat si fara documente obositoare, pentru a putea face fata cheltuielilor care au aparut in  calea lor.

Pe masura ce traim in acesti ani din urma pandemiei, trebuie sa ne confruntam cu multe cheltuieli suplimentare si, pentru marea majoritate a populatiei, cu o scadere semnificativa, deoarece nu avem veniturile pe care eram obisnuiti sa le avem. Din acest motiv, posibilitatea de a conta pe o companie care poate oferi lichiditate instantanee este o usurare.

Daca doresti sa stii cum functioneaza o casa de amanet si ce este, esti pe site-ul potrivit. Prin acest post vom spune tot ce ai nevoie. De asemenea,iti  vom pune la dispozitie toate informatiile necesare, astfel incat toate procedurile pe care le efectuezi sa fie verificate. Pastreaza  lectura acestui articol si vei afla tot ce trebuie sa stii.

Ce este o casa de amanet?

In primul rand, vom incepe cu definirea acestui concept. Asa-numitele case de amanet sunt companii private in care modelul de afaceri se bazeaza pe imprumutarea banilor instantaneu. Desigur, clientii trebuie sa se confrunte cu un imprumut lasand un gaj pe o perioada de timp.

Creditul cu gaj inseamna a lasa un bun cu valoare imprumutata. Cele mai frecvente exemple pentru casele de amanet sunt aurul, ceasurile, unele obiecte  antice, dispozitivele electronice, un vehicul sau poate chiar un apartament sau o casa. In mod normal, cel mai frecvent lucru in aceste vremuri este de a lasa amanet ceasuri, bijuterii sau obiecte de valoare speciala ca un imprumut.

Unele case de amanet accepta doar un singur tip de bun. Adica iau ca imprumut in casa de amanet, aur, antichitati sau bijuterii. Dar, chiar si asa, majoritatea caselor de amanet sunt generaliste, asa ca accepta tot felul de produse. Vezi aici detalii pe Amanet AGS ceasuri.

Cum functioneaza casele de amanet?

Dupa ce stii ce este o casa de amanet , este timpul sa cunosti activitatea acestora. Adica, care este functionarea sa? Acest lucru este foarte usor, in plus, oricine are varsta legala poate merge la una. Aceasta conditie este esentiala pentru a prezenta produsul si sa fii sigur ca acea casa de amanet il accepta. Primul lucru care se va face dupa livrarea bunului va fi determinarea valorii (va exista o persoana care se ocupa de acest lucru si care determina pretul in functie de calitatea bunului). In cazul in care pretul a fost deja stabilit, in functie de valoarea acestuia, se va determina valoarea imprumutului care urmeaza sa fie oferit.

Pe baza a doua caracteristici, evaluarea proprietatii poate fi mai favorabila sau nu.

Cum au aparut casele de amanet?

Amanetul , imprumutul de bani pentru securitate portabila , a inceput in istoria antica . Practica a fost raspandita in multe parti ale lumii, de la Grecia antica pana la China medievala si Europa medievala.

Legea mozaica a exclus amanetul, deoarece interzicea acceptarea dobanzilor de la un imprumutat sarac, iar evreilor le era interzis sa imprumute bani cu dobanda unii altora, desi puteau percepe dobanda ne-evreilor. Pana la Reforma , crestinilor li s-a interzis de asemenea sa se imprumute unii altora pentru dobanda.

Primii amanetisti chinezi, in secolul al V-lea, au fost infiintati, detinuti si operati de manastiri budiste ; abia mai tarziu au fost vazute mai pe scara larga. Erau cunoscuti sub mai multe nume. Changshengku (长生库, vistierie de lunga durata) se referea initial la manastirile budiste in general. Alti termeni au inclus jifupu (vazut in textele Tang ), didangku ( perioada Song ) si jiedianku ( perioada Yuan ). In timpul dinastiei Song de Sud, laicii bogati au format uneori parteneriate cu manastirile budiste si au deschis case de amanet (evitand impozitele pe proprietate de la care manastirile erau scutite). Un document din 1202 inregistreaza zece persoane care formeaza aju (局), care ar sprijini infiintarea unei case de amanet intr-o manastire.

Amanetul era comun in Grecia antica si Roma ; cea mai mare parte a dreptului contemporan pe aceasta tema este derivata din izvoare romane. Multi agenti de amanet erau profesionisti sau semi-profesionisti si operau din magazine private. Conform dreptului roman , anumite articole (cum ar fi imbracamintea, mobilierul si instrumentele de prelucrare a solului) nu puteau fi gajate. Imparatul Augustus a transformat veniturile din proprietatile confiscate de la criminali intr-un fond din care statul imprumuta bani fara dobanda celor care gajau bunuri de valoare egale cu dublul sumei imprumutate.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *