Bucătăria este una dintre încăperile principale ale casei. Acolo se pregătește masa, iar pentru unii chiar, include și un colț care să servească drept sală de mese. Este astfel o cameră în care ar trebui să te simți deosebit de confortabil. Dispunerea sa trebuie să faciliteze toate sarcinile care trebuie făcute acolo. De asemenea, trebuie să poată include toate echipamentele zilnice esențiale pentru a găti confortabil.
Cine s-ar putea lipsi astăzi de aparatele de bucătărie? Aceste dispozitive ne oferă multe servicii. Unele, cum ar fi mașina de spălat vase, ne permit chiar să reducem consumul de apă și energie. Care sunt diferitele aparate electrocasnice posibile într-o bucătărie? Ce să alegi între electrocasnicele clasice și electrocasnicele încorporate?
Iată câteva sfaturi pentru o bucătărie dotată cu toate electrocasnicele de care ai putea avea nevoie.
Electrocasnice: ce ar trebui să găsești în bucătărie
Aparatele electrocasnice reunesc diferitele tipuri de aparate care pot fi folosite zilnic pentru a facilita toate sarcinile casnice. Daca pentru curatenie optezi pentru aspiratoare si pentru spalatorie, alegem o masina de spalat rufe si un uscator.
În bucătărie, vei avea nevoie de mult mai multe electrocasnice, și anume frigider/frigidere, plita, un încălzitor de apă, mașina de spălat vase, cuptorul, cuptorul cu microunde și robotii de bucătărie, precum blenderul și mixerul, printre multe altele. Sunt numeroase și le poți alege în funcție de nevoile tale și de costul energiei. Nu trebuie uitat însă că pentru o bucătărie utilată și plăcută este esențial să se respecte și câteva reguli de bază pentru o amenajare care să faciliteze mișcarea și pregătirea meselor.
Astfel, dezvoltarea rapidă a tehnologiei a permis apariția a zeci de aparate electrocasnice diferite pentru bucătărie. Cele mai frecvente sunt:
- Frigider pentru a păstra alimentele proaspete mai mult timp. Este, cu congelatorul, singurul aparat care funcționează continuu în casă.
- Congelatorul pentru conservarea pe termen lung a alimentelor perisabile.
- Combina frigider-congelator care îndeplinește cele două roluri anterioare în spații mai mici.
- Plita permite gătirea rapidă. Poate fi pe gaz, electric, inducție, vitroceramică etc.
- Cuptorul pentru gătirea îndelungată a alimentelor. Poate fi electric sau pe gaz.
- Aragazul este o combinație de cuptor și plite.
- Cuptorul cu microunde pentru încălzirea alimentelor.
- Mașina de spălat vase pentru spălarea rapidă și economică a tacâmurilor și farfurii.
- Robotul de bucătarie multifuncțional este folosit pentru a facilita prepararea ingredientelor.
- Hota pentru extragerea fumului produs în timpul pregătirii meselor.
Desigur, alte aparate pot părea esențiale, cum ar fi mașina de spălat vase, aparatul de cafea etc.
Majoritatea aparatelor sunt disponibile într-o versiune încorporată. Avantajele aparatelor încorporate sunt:
- Discreție: Aparatele sunt discrete și ocupă mai puțin spațiu.
- Utilizare: Toate dispozitivele sunt la îndemână și accesibile cu un singur gest.
- Armonia: Toate electrocasnicele și mobilierul care alcătuiesc bucătăria au aceeași față.
- Preț: Prețul electrocasnicelor incorporabile este mai mic. Înlocuirea lor este mai ușoară și mai puțin costisitoare în cazul unei avarii.
Amenajare pentru o bucătărie funcțională și practică
Într-un proiect de amenajare a bucătăriei, este important să te gândești la aparatele de uz casnic, precum și la amenajarea acestora. Asta, pentru a avea o bucătărie foarte practică și funcțională. Întrucât această încăpere este un loc în care vizitele sunt cele mai frecvente și repetate, trebuie amenajată pentru o circulație mai fluidă și pentru a facilita sarcinile de îndeplinit între diferitele centre de activitate.
Astfel, dispozitivele trebuie amplasate în funcție de utilitatea lor. Pentru o mai bună amenajare a bucătăriei tale, poți solicita sfatul unui profesionist. Cu toate acestea, se recomandă gruparea aparatelor electrocasnice în raport cu fiecare domeniu de activitate.
Pentru o bucătărie utilată și funcțională, sfaturile unui profesionist în meserie vor fi mai mult decât esențiale.