M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Ce sa faci cand cineva moare in strainatate?

Un ghid pentru repatriere

Daca persoana iubita moare in afara tarii, exista cativa pasi pe care trebuie sa ii faceti pentru a efectua repatrierea. Repatrierea poate parea complicata, motiv pentru care am pus la punct un ghid:

Pasul #1: Raportati autoritatilor relevante

Procesul este putin diferit in functie de faptul daca va aflati in tara atunci cand persoana iubita moare in strainatate sau daca sunteti cu ei.

Daca va aflati in tara atunci cand persoana iubita moare in strainatate, politia sau ambasada va va contacta. Trebuie sa contactati Ministerul Afacerilor Externe.

Daca tu si persoana iubita sunteti impreuna in strainatate atunci cand moare, primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa informati autoritatile competente. Acestea sunt sediile consulatelor pe care fiecare tara le-a amenajat in intreaga lume.

Aceste autoritati va vor putea consilia cu privire la urmatorii pasi. Daca aveti un reprezentant de vacanta sau ati rezervat prin intermediul unui operator de turism, va rugam sa ii informati despre deces cat mai curand posibil. Acestea va pot ajuta sa comunicati cu autoritatile competente.

Pasul #2: Inregistrati moartea in tara in care a murit

Pentru ca certificatul de deces sa fie eliberat, acesta trebuie sa fie inregistrat in tara in care persoana iubita a murit, iar acest lucru trebuie facut in conformitate cu reglementarile locale.

Va trebui sa va asigurati ca aveti la indemana informatiile personale ale persoanei iubite inainte de a putea inregistra decesul.

Luati cu dvs. urmatoarele:

  • Pasaportul dvs.
  • Detalii despre rudele cele mai apropiate

Intra pe Belgia funerarii si transport funerar pentru detalii.

Pasul #3: Decide in ce tara ar trebui sa aiba loc inmormantarea

Puteti decide sa organizati inmormantarea in tara in care a murit persoana iubita sau puteti aranja inmormantarea in tara de origine. Daca doriti sa va luati persoana iubita acasa pentru inmormantare, acest proces se numeste repatriere.

In acest stadiu, poate doriti sa ia in considerare contactarea unei case funerare.

Inainte de a continua orice aranjament de repatriere, ar trebui sa verificati daca persoana iubita a avut o asigurare de calatorie care a inclus costurile de repatriere.

Pasul #4: Documente necesare pentru repatriere

Inainte de a putea aduce corpul persoanei iubite in tara de origine exista anumite documente de care veti avea nevoie.

Trupul persoanei iubite va trebui imbalsamat in tara in care a murit si va primi un certificat de imbalsamare.

Sau puteti alege serviciul de incinerare directa unde ramasitele incinerate va vor fi livrate intr-o urna impreuna cu certificatul crematoriului.

In plus, veti avea nevoie de certificatul de deces (cu o traducere legalizata in limba engleza) si de permisiunea scrisa de a scoate cadavrul din tara de deces.

Datele care vi se vor solicita la consulat sunt:

  • Numele defunctului.
  • Data nasterii.
  • Locul nasterii.
  • Numele, numarul de telefon si adresa unui membru al familiei, fie in tara, fie la locul decesului.

Este necesar sa se informeze cu privire la cauzele pentru care membrul familiei a murit, fie prin moarte naturala, fie prin victima a unei situatii violente (este necesar sa se cunoasca stadiul investigatiilor cu autoritatile locale).

Cum au aparut inmormantarile?

Inmormantarile au avut intotdeauna o fascinatie pentru unii oameni. Traditiile funerare din intreaga lume variaza de la cele macabre la cele festive. Exista de fapt un Muzeu National de Istorie Funerara in Houston, Texas, care prezinta istoria inmormantarilor din aceasta tara. Dar inmormantarile au fost facute cu mult inainte de intemeierea Statelor Unite. Iata o privire asupra istoriei inmormantarilor.

Inmormantarile pot fi urmarite pana la zorii omenirii, fiecare cultura avand o forma de ritual pentru morti. Multe dintre aceste ritualuri sunt de natura religioasa si variaza foarte mult de la o zona la alta si de la o religie la alta.

Corpuri de Neanderthal au fost descoperite datand de zeci de mii de ani i.Hr. Cand au fost descoperite, aceste cadavre au fost gasite ingropate langa ceea ce s-a considerat a fi „cadouri” pentru decedat, indicand probabil o credinta intr-o viata de apoi.

Multe dintre aceste inmormantari antice au inclus un fel de marcaj care desemneaza mormantul. In unele cazuri, aceste marcaje erau un simplu morman de pietre sau o movila de pamant. Alte servicii funerare timpurii au lasat cadavrele in aer liber, lasand natura sa recupereze cadavrul.

Istoria indelungata a inmormantarilor este marcata de o serie de evenimente de referinta. In jurul anului 4.000 i.Hr., egiptenii au inceput sa-si imbalsameze mortii. Mumificarea, o forma de imbalsamare a fost utilizata pe scara larga, statura unei persoane in viata afectand cat de bine le-au fost conservate corpurile. Regele, ca si regele Tutankhamon, au fost mumificate si inmormantate in cutii ornamentate numite sarcofag.

In aproximativ aceeasi perioada in Europa, catacombele erau folosite pentru a „depozita” mortii, dintre care cele mai mari se aflau in zona Parisului, Franta. Se spune ca aproximativ sase milioane de oameni sunt ingropati in aceste tuneluri de sub oras, iar astazi este o atractie turistica semnificativa.

In primul secol dupa moartea lui Hristos, se spune ca romanii au fost primii care au folosit columbarii. Acestea sunt cladiri sau incaperi folosite pentru depozitarea urnelor care contin cenusa umana. Columbarii sunt inca o optiune pentru depozitarea cenusii in biserici si cimitire pana in prezent.

In America de Nord, unele triburi de indieni nativi au folosit movile de pamant pentru a-si ingropa mortii, multe dintre acestea putand fi inca vazute chiar aici, in Ohio.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu