M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Ce fel de rochie sa porti la o nunta de dupa-amiaza: scurta sau lunga?

  • Pentru a fi oaspetele perfect, este important sa alegi cu atentie look-ul cu care participi la o nunta.
  • Primul lucru de care trebuie sa tii cont este daca este sarbatorita in timpul zilei sau dupa-amiaza, pentru a obtine lungimea rochiei corecta.
  • Daca este o nunta de dupa-amiaza, va spunem cum ar trebui sa fie si ce alti factori ar trebui sa luati in considerare, pe langa momentul celebrarii.

Cand ne gandim la oaspetele de la  o nunta, trebuie sa luam in considerare cateva detalii daca vrem sa obtinem alegerea noastra corecta. Primul lucru de care trebuie sa tineti cont este daca nunta este dimineata sau dupa-amiaza, deoarece acest lucru va determina lungimea rochiei si alegerea accesoriilor de asemenea foarte importante.  Vezi aici rochie mireasa Bucuresti.

Protocolul spune ca, in cazul in care nunta este in timpul zilei rochia ar trebui sa fie scurta, dar nu foarte mult. Idealul este la inaltimea genunchiului sau cativa centimetri deasupra. In cazul nuntilor de dupa-amiaza, lucrurile se schimba si, ca regula generala, se impune rochia lunga. Desigur, exista exceptii si conditii de care trebuie sa tii cont daca vrei sa fii oaspetele perfect.

Nunti in aer liber

Daca nunta are loc intr-o gradina, cu o estetica country sau rustica, rochia lunga este perfecta, dar o puteti scurta si cativa centimetri, deoarece sarbatoarea are ceva informal, in limite. Fusta cu top este, de asemenea, o optiune excelenta si puteti profita de a purta rochii lejere si fluide, precum si cele care sunt inspiratie boho chic.

Nunti in locuri inchise

Casele, castelele sau palatele sunt mediul perfect pentru a purta o rochie de seara, cu lungimea pana la talpi in toata regula. Desigur, tine cont de relatia ta cu cuplul proaspat casatorit, deoarece cu cat este mai rece relatia, cu atat look-ul tau ar trebui sa fie mai discret. Daca este vorba de prieteni apropiati sau de familie imediata, poate fi momentul potrivit pentru a arata ca un star pe covorul rosu.

Nu numai lungimea conteaza

Conteaza si decolteurile, deschiderile de la fusta sau culorile pe care le alegi. Daca ceremonia este religioasa, ca regula generala, este mai bine sa evitati decolteurile sau deschiderile foarte pronuntate care arata prea mult din membre. Nuntile civile, pe de alta parte, ofera mai multa libertate atunci cand alegeti in ce sa va imbracati.

In ceea ce priveste culorile, nu uitati regulile stabilite si lasati albul sa fie exclusiv un privilegiu al miresei. Daca nu rezisti, incearca sa-l combini cu alte culori pentru a nu fura lumina reflectoarelor, pentru ca ar fi foarte incruntata.

Negrul, desi este o alta culoare, in principiu evitat pentru nunti, deoarece este asociat cu inmormantari, are un anumit loc rezervat pentru o rochie de seara. Insa pentru a evita sa iti asumi riscuri, daca optezi pentru o rochie in aceasta culoare, este mai bine sa o combini cu complemente cu accesorii in alte culori care servesc drept contrast si te ajuta sa pui o nota de lumina look-ului tau.

O mica parte din istoria rochiilor

Rochiile femeilor din Rusia atat in ​​secolul al XVI-lea, cat si al secolului al XVII-lea au identificat locul femeii in societate sau in familia lor.

Olanda, ca centru de productie textila, a fost o zona deosebit de remarcata de inovatie in moda vestimentarului in timpul secolului al XVII-lea.  In Spania si Portugalia, femeile purtau corset  in timp ce in Anglia si Franta, rochiile au devenit mai „naturale”. Dantela si broderia erau decoratiuni populare. Fustele erau pline, cu pliuri regulate, iar suprafusta permitea afisarea unei fuste din material contrastant. Decolteurile au devenit si ele mai mici.

Broderia care reflecta descoperiri stiintifice, cum ar fi animale si plante nou descoperite, au fost populare. In coloniile britanice, rochiile din mai multe piese erau si ele populare, desi mai putin luxoase.  Femeile bogate care traiau in coloniile spaniole sau olandeze din America au copiat modurile care erau populare din tarile lor natale.

Rochia din trei piese, care avea corset, jupon si rochie, a fost populara pana in ultimii 25 de ani ai secolului, in care mantaua, sau o rochie dintr-o singura piesa, a devenit mai populara.  Corsetele au devenit mai importante in rochii prin anii 1680.

Femeile care lucreaza si femeile aflate in sclavie in America , foloseau modele simple pentru a crea schimburi, jupoane si rochii din lana sau in si rochii din bumbac. Partea de jos a fustelor putea fi prinsa  in brau atunci cand o femeie se afla langa un foc de gatit sau de incalzire.

Siluetele mari, triunghiulare, au fost favorizate in timpul secolului al XVIII-lea, fustele erau largi si sustinute de elemente cu cerc. Rochiile dintr-o singura piesa au ramas populare pana la mijlocul secolului. In anii 1760, in Franta, jupoanele cu cerc au fost reduse in dimensiune. Culorile mai deschise si tesaturile mai deschise au fost, de asemenea, favorizate.

In America coloniala, femeile purtau cel mai adesea o rochie si jupon, in care fusta rochiei se deschidea pentru a dezvalui juponul de dedesubt.  Femeile aveau si haine de calarie care constau in jupon, jacheta si vesta.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu