Biocosmetica, cunoscuta si sub numele de cosmetice bio sau cosmetice organice, nu este numai excelenta pentru cei care o folosesc, ci si procesul de elaborare si ambalare a acestuia sunt ecologice. Adica un produs cosmetic ecologic.
Ce este biocosmetica si care sunt caracteristicile sale?
Biocosmeticele se refera la toate produsele cosmetice care contin 99% din ingredientele lor de origine vegetala si care provin, de asemenea, din culturi ecologice si biologice. Aceste doua cerinte sunt esentiale pentru a putea vorbi despre biocosmetice.
Cosmeticele bio cauta sa se apropie de Mama Natura si de un tratament corect pentru animale, adesea folosit pentru a efectua teste cu care sa puteti cunoaste reactiile pe care le poate avea un anumit produs cosmetic.
Este un raspuns la constientizarea fiintelor umane in fata schimbarilor climatice si a respectului pentru natura, care, de asemenea, favorizeaza si permite dezvoltarea durabila.
Prin urmare, printre principalele sale caracteristici se numara:
- Nu se folosesc erbicide.
- Ingrasamintele chimice nu sunt, de asemenea, utilizate.
- Utilizarea plantelor modificate genetic nu este permisa.
- Nu se utilizeaza conservanti sintetici, culori artificiale, siliconi sau alti derivati petrolieri.
- Componentele chimice nu sunt, de asemenea, permise, toate trebuie sa fie naturale.
- Nu a fost testat pe animale.
- Utilizeaza ambalaje reciclate sau reciclabile.
- Fabricarea sa genereaza un impact ecologic minim in zona, precum si depozitarea si transportul acesteia.
Ce cerinte trebuie sa indeplineasca un produs cosmetic pentru a fi considerat BIO?
- Dintre toate ingredientele care alcatuiesc un produs cosmetic, 99% trebuie sa fie de origine vegetala.
- Ingredientele si ingredientele active utilizate in prepararea sa trebuie sa fie 100% naturale.
- Toate ingredientele sale trebuie sa provina din agricultura ecologica.
- Nu sunt permise studii clinice cu animale.
Fiecare tara are un organism care controleaza si certifica fiecare produs biocosmetic, in conformitate cu reglementarile Uniunii Europene.
Eficienta biocosmeticelor
Deoarece pana de curand, biocosmetica era un produs cosmetic destul de necunoscut, existau multe indoieli cu privire la eficacitatea sa, insa lucrurile acestea devin din ce in ce mai clare.
Eficienta biocosmeticelor, ca si a altor produse cosmetice, depinde de compozitia, concentratia si biodisponibilitatea ingredientelor active, precum si de frecventa aplicarii.
Daca ne adancim in avantajele biocosmeticei, gasim si un raspuns la eficacitatea sa, deoarece cosmeticele naturale au componente naturale care sunt mai legate de piele, care ii respecta echilibrul si o mentin sanatoasa.
Biocosmetica este mai usor de tolerat, astfel incat sa evite multe probleme dermatologice si posibilele reactii alergice.
In plus, in formularea sa se utilizeaza o cantitate mai mare de ingrediente active decat cea utilizata in produsele cosmetice sintetice, astfel incat eficacitatea sa este mai mare.
Beneficiile biocosmeticelor
Pentru a vorbi despre beneficiile si avantajele biocosmeticelor, trebuie sa ne concentram mai intai pe aceste aspecte: eficacitate, asimilare, toxicitate, mediu, valori si economie. Alege un exfoliant corp si bucura-te de toate avantajele oferite de produsele de buna calitate.
Cand mergem sa cumparam un produs cosmetic, primul lucru la care ne uitam este eficienta. Acesta este principalul motiv pentru a alege intre un produs sau altul, mai ale cand ne dorim sa cumparam un produs cu o calitate ridicata.
Sfaturi utile pentru a avea grija de corpul tau
Poluarea puternica a aerului, fumul de tigara si parfumurile artificiale pot dauna sanatatii pielii noastre, formand radicali liberi nocivi si provocand iritatii ale pielii. Daca nu le puteti evita, ajutati-va sa va reparati pielea cu produse netoxice. Utilizati spalare naturala, organica pentru fata si produse cu antioxidanti pentru a ajuta la anularea daunelor provocate de aerul poluat pielii.
Radicalii liberi provoaca daune pielii si corpului nostru. Ele sunt generate de alimente prajite, alcool si pesticide. Cu toate acestea, antioxidantii pot neutraliza radicalii liberi, cum ar fi supereroii naturali. Este important sa consumati alimente cu antioxidanti precum ciocolata neagra, afine, zmeura, capsuni si nuci pecan. Este la fel de important de folositi produse de ingrijire a pieliicare includ antioxidanti, cum ar fi vitamina C, ceai verde, frunze de maslin, radacina de lemn dulce si rodie.
Cautati ingrediente de exfoliere blande, cum ar fi alfa hidroxiacizi (AHA), care se gasesc in acizii naturali din fructe. Alfa-hidroxiacizii dizolva „cleiul” natural al pielii care tine celulele moarte ale pielii, indepartandu-le usor, fara spalare. Acizii alfa hidroxi actioneaza si ca un umectant, atragand umiditatea pielii.
Exercitiile fizice ajuta la cresterea fluxului sanguin, atragand oxigenul si indepartati radicalii liberi de piele. Exercitiile fizice ajuta, de asemenea, la scaderea stresului si la imbunatatirea calitatii somnului. Asigurati-va ca va spalati fata dupa antrenamentele transpirate.
Utilizarea unei creme hidratante in fiecare zi este importanta pentru fiecare tip de piele, fie ca este uscata, grasa, matura sau predispusa la acnee. Hidratarea adecvata ajuta la prevenirea pielii uscate si descuamate si mentine celulele pielii sa functioneze cat mai bine, prevenind formarea liniilor fine si a ridurilor.
Apa de baut hraneste pielea din interior. Pielea deshidratata poate arata plictisitoare, mancarime si uscata si poate face liniile mai vizibile.