M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Care sunt beneficiile resurselor umane pentru companii?

Resursele umane sunt definite ca si cunostinte despre abilitatile si motivatia angajatilor dintr-o companie. Pentru a utiliza acest lucru in sensul obiectivelor corporative, este necesar un management strategic.

Resursele umane includ toate domeniile de actiune care au legatura cu desfasurarea tintita a personalului intr-o companie. Conform definitiei generale, managementul personalului este impartit in cele doua domenii principale ale managementului personalului si administrarii personalului, care, la randul lor, includ fiecare un numar de sub-articole.

Datorita gamei largi de sarcini, nu exista un singur loc de munca in managementul resurselor umane. Totul se incadreaza in zona resurselor umane – de la oferte de locuri de munca pentru administratori de resurse umane pana la managementul diversitatii. Aceasta include, de asemenea, planificarea personalului, dezvoltarea personalului , recrutarea si comunicarea cu personalul.

In domeniul administrarii personalului, se pune accentul pe recrutarea tintita a specialistilor prin intermediul anunturilor de angajare sau al aprovizionarii active, in care sunt cautati solicitanti potriviti prin bazele de date de CV si bursele locurilor de munca.

Consultanta personalului este denumita consultanta HR. Acesta actioneaza independent si consiliaza companiile cu privire la recrutarea strategica a personalului. Spre deosebire de agentiile de recrutare, aceasta se adreseaza angajatorilor care cauta in primul rand specialisti si directori.

Pe de alta parte, asa-numitul Feel Good Manager este responsabil pentru oferirea sprijinului emotional in cadrul companiei. Pentru a afla mai multe despre aceasta latura a job-urilor si pentru a prinde mai multa experienta, se recomanda inscrierea la un curs resurse umane, manager resurse umane, inspector resurse umane.

Cariera in resurse umane incepe adesea cu o diploma in economie, de exemplu in administrarea afacerilor. Odata puse bazele, se va trece mai apoi la specializare. Specializarea poate fi facuta in cadrul master-ului sau in cadrul unui curs specializat. Cu toate acestea, nu este mereu nevoie de o diploma de HR pentru a face o cariera in resurse umane.

De exemplu, studentii la psihologie si sociologie au, de asemenea, sanse mari de a obtine un loc in acest loc de munca. O cariera in resurse umane este de obicei precedata de o diploma, dar nu este obligatorie.

Stagiile in timpul studiilor sau ulterior formeaza fundamentul carierei in resurse umane. Asadar, ar trebui utilizate stagii directionate, joburi ale studentilor activi sau specializari diverse pentru a afla la licenta daca managementul resurselor umane este intr-adevar domeniul preferat. Cel mai bine este sa se incerce mai multe companii pentru a cunoaste diferitele procese de lucru ale departamentelor de HR.

Managerii din resurse umane sunt pe de o parte mediatorul intre consiliul de administratie si forta de munca, iar pe de alta parte sunt persoanele de contact pentru toate preocuparile angajatilor. Pe langa cunostintele teoretice, acestia trebuie sa aiba si unele abilitati soft . Acestea includ:

  • Abilitati excelente de comunicare;
  • Nivel ridicat de sensibilitate;
  • Cunoasterea naturii umane si placerea in relatiile cu oamenii;
  • Flexibilitate;
  • Rezistenta;
  • Motivatie ridicata;
  • Aspect increzator;
  • Asertivitatea;
  • Aptitudini organizatorice;
  • Aptitudini comerciale.

Ofertele de munca in resurse umane necesita adesea calificari profesionale foarte diferite. Pe de o parte, acest lucru are avantajul ca cei care schimba cariera au sanse mari de a o cariera in HR. Pe de alta parte, ofera o baza buna pentru a incepe o cariera ca generalist de resurse umane si pentru a obtine calificari suplimentare prin masuri de formare continua.

De ce sa lucrezi in resurse umane?

Sa recunoastem, resursele umane (HR) nu sunt adesea percepute ca fiind cel mai fascinant departament din cadrul unei companii. La urma urmei, unul dintre cele mai proeminente exemple de profesionist in HR in cultura populara aduce in minte lupta fictiva dintre Michael Scott si Toby Flenderson de la The Office®. In ciuda competentei generale a lui Toby pentru o mare parte a emisiunii, el nu este o figura cu aspiratii pe care sa o arate cand cineva intreaba: „De ce sa lucrezi in HR?”

Din fericire, domeniul resurselor umane are mult mai multe de dorit decat un personaj de televiziune. Pentru a dovedi acest lucru, am combinat datele guvernamentale cu informatiile expertilor de la profesionisti in HR pentru a identifica unele dintre principalele motive pentru care resursele umane sunt o cariera buna. Exista multe avantaje de a urma o cariera in resurse umane. Continuati sa cititi pentru a afla despre cateva dintre avantaje, direct de la experti.

Profesionistii in resurse umane au o perspectiva unica asupra afacerilor pentru care lucreaza datorita naturii locurilor de munca lor. Nu numai ca au o intelegere puternica a prioritatilor si provocarilor unei organizatii, dar au si capacitatea de a influenta viitorul companiei pe baza deciziilor de angajare pe care le iau.

Munca profesionistilor in HR este cheia oricarei organizatii, asa ca nu este surprinzator faptul ca acestia sunt compensati corespunzator. Salariul mediu anual pentru specialistii in resurse umane in 2020 a fost de 63.490 USD, potrivit Biroului de Statistica a Muncii (BLS).

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu