M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Alegerea texturilor si modelelor

O modalitate de a adauga nuante unui spatiu este de a folosi jocul de lumina si umbra. Un obiect tridimensional de o singura culoare se poate transforma intr-o serie de nuante atunci cand lumina ii loveste suprafata. Aceasta adancime introduce o frumusete subtila in culorile de design interior pentru camera de zi.

Efectul este cel mai usor de obtinut cu tesaturi, inclusiv perdele, tapiterie si chiar tapiserii. Lana, matasea, catifeaua, satinul si alte optiuni similare pot face minuni. Textura poate fi, de asemenea, introdusa in mod eficient folosind materiale naturale, cum ar fi lemnul si anumite metale. Chiar si betonul poate juca un rol important, la fel ca si finisajele de perete texturate. Mobilier antic care poarta marcile de timp poate ajuta, de asemenea.

Deoarece vorbim despre texturi care sunt cel mai bine observate atunci cand exista zone intunecate si luminoase, luati in considerare adaugarea de iluminare specifica in acest scop. O modalitate interesanta de a introduce aceasta interactiune cu culorile camerei de design interior este de a plasa iluminatul intr-un unghi.

Modelele pot fi utilizate atat la nivel micro, cat si la nivel macro pentru a obtine cea mai buna culoare interioara pentru camera de zi.

La cea mai mica scara, modelele pot face parte din ilustratia afisata in camera de zi. Multe televizoare cu ecran plat vin astazi cu capacitatea de a transforma ecranele inactive in panze care afiseaza imagini. Utilizati-le pentru a crea modele intr-un spatiu de perete altfel inutilizabile.

Cu toate acestea, cele mai multe case adauga modele la decor micro-nivel prin afisarea de modele pe covoare, perne, si alte piese decorative similare.

Cand vorbim despre modele macro in ideile de culori interioare din sufragerie, luam in considerare idei precum amenajarea unor cadre de arta, scaune dintr-un set sau coridoare si covoare intr-un mod deliberat. Primul dintre acestea este, fara indoiala, cel mai comun: veti vedea adesea cadre de imagine similare plasate intr-o linie diagonala sau cu o forma interesanta.

Culori norocoase pentru camera de zi si combinatiile lor

Culorile vii care semnifica pozitivitate si optimism sunt in trend pentru 2022, pe masura ce continuam sa incercam sa depasim haosul si confuzia din ultimii doi ani. Tonurile galbene, portocalii si albastre invoca sentimentele verii, invitand caldura in casa si promovand interactiunile vesele dintre oameni. Poti opta pentru a fi sigur pentru mobila la comanda Prahova.

Contrasteaza aceste tonuri vibrante si aerisite cu cele mai sobre, cum ar fi negrul, ciocolata sau carbunele, pentru a da un sentiment de contemporaneitate. Daca nu va place luminozitatea acestor culori, nuantele pastelate sunt, de asemenea, la moda. Nuantele moi de albastru, verde si roz sunt relaxante si, de asemenea, versatile. Acestea ar trebui combinate cu culori neutre pentru a obtine cele mai bune rezultate vizuale.

Pentru o nota de indrazneala si distractie, accent cu culori neasteptate, cum ar fi roz stralucitor si rosu.

Crearea de combinatii de culori pentru interiorul camerei de zi poate fi o sarcina descurajanta, mai ales daca nu sunteti familiarizati cu arta si designul.

Cum sa iti asezi mobila in bucatarie?

Bucataria este una dintre cele mai importante incaperi dintr-o locuinta si, prin urmare, amplasarea mobilierului in acest spatiu este esentiala pentru functionalitatea si aspectul general al bucatariei tale. O organizare bine gandita a mobilei poate crea un flux eficient de lucru si poate maximiza spatiul disponibil. In acest articol, iti oferim un ghid practic pentru a pune mobila in bucatarie, astfel incat sa obtii o bucatarie frumoasa, practica si functionala.

Inainte de a incepe sa amplasezi mobilierul in bucatarie, ia in considerare planificarea spatiului. Masoara dimensiunile bucatariei tale si fa un plan cu privire la amplasarea mobilei. Asigura-te ca ai in vedere si prizele electrice, accesul la sursa de apa si orice alte elemente care pot influenta amplasarea mobilierului.

Bucataria poate fi impartita in mai multe zone functionale, cum ar fi zona de gatit, zona de preparare a alimentelor si zona de luat masa. Amplaseaza mobilierul in functie de aceste zone, astfel incat sa faciliteze un flux eficient de lucru. De exemplu, amplaseaza blatul de lucru in apropierea plitei si a chiuvetei, pentru a usura procesul de preparare a alimentelor.

Bucataria are nevoie de suficient spatiu de depozitare pentru ustensile, vesela, alimente si alte accesorii. Alege mobilier care sa ofere solutii de depozitare eficiente, cum ar fi dulapuri suspendate, sertare sau rafturi deschise. Amplaseaza-le astfel incat sa fie accesibile si sa optimizezi spatiul disponibil.

Asigura-te ca amplasezi mobilierul in bucatarie intr-un mod ergonomic, astfel incat sa poti lucra in mod confortabil si eficient. Inaltimea blatului de lucru si a suprafetei de lucru ar trebui sa fie adaptate inaltimii tale, astfel incat sa nu te chinui sa te apleci sau sa intinzi prea mult mainile. De asemenea, asigura-te ca scaunele sau bancile de la masa de dining sunt confortabile si ofera suport adecvat pentru spate.

Nu uita sa iei in considerare si aspectul estetic al bucatariei tale atunci cand amplasezi mobilierul. Alege un design si o culoare care se potrivesc cu stilul general al locuintei tale si creeaza o armonie vizuala.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu