Atunci cand adoptam un animal de companie, avem o mare responsabilitate de a-i oferi o hrana de calitate. Aceasta trebuie sa-i permita sa se hraneasca corect si sa beneficieze de toate elementele nutritive de care are nevoie pentru dezvoltarea sa si pentru viata de zi cu zi. Dar cum alegi cea mai buna hrana pentru animalul tau de companie?
Diferitele tipuri de alimente
Crochete, pateuri, hrana umeda, granule. Este greu sa alegi dintre toate aceste tipuri diferite de hrana pentru animale de companie. Care sunt diferentele dintre aceste tipuri de alimente?
Crochetele sunt alimente industriale, care au particularitatea de a fi uscate. Proprietarii de animale de companie le apreciaza pentru confortul lor. Cu toate acestea, aveti grija sa alegeti crochete de buna calitate, cu un continut ridicat de carne.
Hrana umeda poate fi adaptata la nevoile animalelor. Este, de asemenea, un aliment industrial, a carui calitate poate varia considerabil de la o marca la alta. Trebuie sa se acorde preferinta unui piure facut din carne proaspata, in care cea mai mare parte a piureului sa fie carne (nu grasime).
Reguli de ingrijire a animalului de companie
In calitate de proprietar de caine sau de pisica, probabil ca va intrebati cum sa va hraniti corect animalul de companie si aveti dreptate. Alimentatia animalului dumneavoastra de companie este importanta pentru bunastarea acestuia si exista cateva reguli pe care ar trebui sa le cunoasteti despre cum sa va rasfatati animalul de companie pentru a-i pastra sanatatea. Pentru a face acest lucru, va sfatuim sa aplicati cateva din regulile de mai jos.
1 Alegeti o dieta echilibrata
Pentru a oferi cainelui dumneavoastra o viata sanatoasa si activa, este necesar sa ii asigurati o proportie echilibrata de anumiti nutrienti (proteine, grasimi, minerale, vitamine, carbohidrati si apa) in dieta sa. Mancarea facuta in casa” este inca principala forma de alimentatie folosita. Cu toate acestea, este dificil sa se mentina o dieta echilibrata si o buna conservare a alimentelor proaspete.
2 Fara resturi!
Resturile de la masa nu sunt deloc potrivite pentru animalul vostru, care are nevoi specifice. A da unele dintre resturile de mancare animalului tau de companie poate fi chiar periculos.
- Regularitatea meselor
In salbaticie, o pisica poate manca pana la 16 mese pe zi! Prin urmare, se duce la bolul sau foarte regulat. Lasati-i mancarea la dispozitie sau dati-i mai multe mese mici in timpul zilei. Pentru caine, mancarea este un regulator comportamental: aceeasi mancare, servita in acelasi castron, la aceeasi ora si in acelasi loc este o garantie a echilibrului psihologic. Cainele are nevoie de mese separate, una dimineata si una seara.
- Luati in considerare nivelul sau de activitate
Animalul tau de companie este un sportiv sau un cocalar? Cantitatea de alimente pe care o mananca va varia in functie de activitatile sale. O pisica care traieste in casa nu are aceleasi nevoi ca o pisica care are acces la exterior. In mod similar, nici un caine activ si un caine zen nu au aceleasi cerinte energetice. Asa ca ajustati dieta cainelui dumneavoastra in consecinta.
Oricum, indiferent de nevoile, doritele si tipul animalului tau de companie, vei gasi tot ce ai nevoie pentru el pe https://www.zoomax.ro
Cum sa ai grija de cainele tau?
Ofera cainelui tau un mediu curat in care sa traiasca. Adapostirea de vreme si pericole, precum si o buna igiena, sunt esentiale pentru o viata de calitate. Mentinerea hidratarii optime este importanta pentru sanatate si energie.
Oamenii si animalele trebuie sa evite greutatea in plus. Urmati recomandarile dietetice pe care le va face medicul veterinar in functie de nevoile nutritionale ale cainelui dvs., in functie de marime, varsta, nivel de activitate si rasa. Nu uitati sa oferiti delicatese sanatoase, mai degraba decat resturi de masa, ca recompense.
Medicul dumneavoastra veterinar va va oferi informatii despre programele de vaccinare, deparazitare si controlul extern al parazitilor. Pastrati o copie a fiselor de vaccinare a animalului dvs. de companie in casa sau la dvs. atunci cand calatoriti. Contactati medicul veterinar daca credeti ca animalul dvs. de companie poate fi bolnav, ranit sau daca ceva pur si simplu nu pare in regula. Medicul veterinar este expertul in mentinerea sanatatii cainelui. Lucrati in echipa cu el sau ea.
Asigurati-va ca cainele dumneavoastra face exercitiile regulate necesare pentru a-i permite sa fie in forma. Fiind in forma, cainele tau va fi mai capabil sa participe la activitatile de care ii place.
Cainii sunt creaturi sociale si au nevoie sa interactioneze cu stapanul lor. Timpul de calitate va va ajuta sa va cunoasteti cainele si sa intelegeti nevoile speciale pe care le-ar putea avea, precum si sa va imbunatatiti capacitatea de a recunoaste semnele timpurii ale unei boli care s-ar putea dezvolta. In plus, timpul petrecut in dezvoltarea unei relatii va ajuta la prevenirea multor modele comportamentale nedorite.