M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Ai o idee grozava de afaceri? Urmeaza aceste sfaturi pentru a obtine investitori

A avea o idee buna nu este usor pentru unii oameni, dar pentru altii acest subiect le vine de la sine; ceea ce nu este atat de usor este sa obtii bani pentru a promova ideea respectiva si a o transforma intr-o afacere care genereaza remuneratie. Pe scurt, care sa fie profitabila.

Datorita aceleiasi probleme, apar investitori, care sunt oameni si organizatii care au suficient capital pentru a investi, dupa cum indica si numele lor, in afaceri pe care le considera foarte promitatoare.

Cum actioneaza de obicei investitorii?

Multi investitori nu au capacitatea sau timpul sa se gandeasca sau sa viseze la o afacere, dar au intelectul (si banii) sa stie sa aleaga cu atentie cu cine ar dori sa lucreze. Sa presupunem ca sunt detectoare de metale care pot localiza orice tip de bijuterie valoroasa intr-un desert si apoi o pot exploata si scoate multi bani din ea.

Un investitor investeste o parte pentru idee si o parte pentru antreprenor. Este posibil ca ideea sa le placa dar sa nu aiba incredere ca antreprenorul care o ofera este capabil sa o duca la indeplinire, sau invers, poate ca ideea nu ii convinge dar vad atat de mult potential in antreprenor incat incearca pentru a vedea cum o sa evolueze ideea.

Exerseaza-ti prezentarea catre investitori

Daca ai de-a face cu acesti oameni de ani de zile, cu siguranta nu te vei mai simti atat de stresat cand ai de-a face cu ei, dar daca dimpotriva, esti un antreprenor amator, probabil ca vei fi putin nelinistit. Ce poti sa faci in privinta asta?

  • Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa nu mai fii asa, sa te relaxezi si sa te prefaci ca urmeaza sa-ti explici visul unui prieten. Important este sa fii punctual si sa pleci bine prezentat;
  • Pregateste sala in care va avea loc intalnirea si asigura-te ca ai un material suport suficient si ingenios;
  • Nu face acele slide-uri tipice Power Point cu prea mult text, pentru ca vor plictisi cititorii.

Cand te exprimi, foloseste un limbaj adecvat si deloc complicat. Noteaza in avans subiectele pe care vrei sa le tratezi si repeta-le de cate ori poti, astfel incat sa nu lasi nimic deoparte. Ortografia folosita in materialul suport este foarte importanta, iar tonul vocii pe care il folosesti este, de asemenea, foarte important. In mod ideal, nu ar trebui sa folosesti un ton plictisitor, dar nici prea entuziasmat sau alarmant.

Cunoaste-ti foarte bine numerele

Nu este nimic mai rau pentru un investitor decat sa vada numere umflate sau prea optimiste. Poti sa crezi mult in ideea ta si sa faci calcule foarte promitatoare peste 3 ani, dar un investitor isi doreste cifre reale, consistente, acum.

Rezuma-ti planul de afaceri

Dupa ce ai vorbit atat de mult, este posibil ca unele idei sa dispara sau sa fie uitate, asa ca o alternativa buna la aceasta este sa faci un rezumat al planului tau de afaceri si sa-l atasezi intr-un document pe care sa-l poti tipari. La finalul intalnirii, vei da cate o copie fiecarui investitor pentru ca acesta sa o detalieze mai calm si astfel sa mediteze la decizia lor.

Lumea investitorilor si antreprenorilor este foarte interesanta si plina de informatii. In fiecare tara exista sute de investitori care cauta acel plan de afaceri perfect pentru a-l transforma intr-o companie de mai multe milioane de dolari. Asa ca nu mai sta pe ganduri, descarca dosarul de pe DocZilla, infinteaza-ti o firma si incepe cautarea de investitori!

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu