M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

6 sfaturi pentru a prelungi durata de viata a masinilor si uneltelor de gradina

Daca dorim sa ne bucuram de uneltele de gradinarit atunci trebuie sa invatam cum sa le prelungim durata de viata a acestora. Ca motocultorul dvs. motorizat,  masina de tuns iarba, aceasta drujba Micul Padurar sau masina de tuns gard viu ori pulverizatorul sa fie in conditii perfecte de utilizare pentru o perioada lunga de timp este ceva de dorit si mai usor de realizat decat credeti.

Si acesta este, pur si simplu, obiectivul articolului nostru de astazi: sa va oferim cateva sfaturi utile pentru a prelungi durata de viata a masinilor si uneltelor dvs. de gradina si pentru a va amortiza investitia. Putem incepe?

Sfatul 1: Recunoasteti importanta intretinerii

Daca cititi acest articol este pentru ca, sunteti interesat sa pastrati uneltele si utilajele de gradina in stare buna pentru o perioada lunga de timp, nu? Aceasta este ideea centrala: sa fitii constient de faptul ca fiecare masina, fiecare unealta are nevoie de intretinere minima pentru ca sa nu se deterioreze, dar si pentru a-si indeplini perfect functia (taiere, suflare, sulfatare, taiere, brazdare… .) si, de asemenea, pentru a evita accidentele. Nu v-ati gandit la acest ultim punct? Am dreptate.

In acelasi mod in care un cutit tocit din bucatarie ne poate lua degetul in fata noastra, o masina sau o unealta de gradina prost intretinuta ne poate da mai mult de o sperietura prin faptul ca ramanem prinsi intr-o creanga cand taiem, franand brusc in timp ce cosim iarba, etc. Astfel, doua motive puternice pentru a dedica timp masinilor noastre de gradina si gradina ar fi urmatoarele:

Pentru siguranta personala, a familiei, a vecinilor, a culturilor, a plantelor si a gardurilor vii etc.

Sfat 2: Clasificati masinile si uneltele dupa tipuri

Lumea masinilor-uneltelor este infinita si exista multe tipuri de masini si unelte. Deci, cum putem sti cum este intretinerea sa concreta? Foarte simplu: aplicarea bunului simt.

Astfel, al doilea sfat de la expertii nostri in gradinarit este sa aruncati o privire asupra colectiei dvs. de unelte de gradina si sa le plasati pe grupuri sau familii. Aceasta clasificare va va permite sa aplicati urmatoarele sfaturi pe care le scriem mai jos.

Sfat 3: Curatati si folositi ulei

Uneltele din plastic, cum ar fi lopetile mici sau adapatoarele, trebuie spalate cu apa si sapun dupa fiecare utilizare si uscate bine inainte de depozitare. Acest lucru este important in special daca lucrati cu sol sau plante proaspat sulfatate sau daca a-ti taiat ramuri sau flori bolnave ori infestate .

Masinile si uneltele cu piese metalice, cum ar fi drujba sau motocoasele, trebuie curatate mai intai si apoi unse cu ulei. Curatarea se poate face cu o carpa simpla si putina apa sau chiar ulei daca murdaria este adanc incrustata. Daca folositi apa, amintiti-va sa uscati utilajul foarte bine si sa adaugati un strat bun de ulei, un produs care previne rugina etc.

Sfatul 4: Ascutiti

Dupa cum stiti, multe utilaje de gradina au piese ascutite pentru taiat, cosit etc. Vorbim despre masini de tuns gard viu, drujbe, drujbe, etc.

Aceste piese nu trebuie doar sa fie foarte curate si fara murdarie, bulgari de murdarie sau pete de rugina. De asemenea, trebuie sa fie bine ascutite, astfel incat sa nu-si piarda functionalitatea, sa nu provoace accidente si, desigur, sa reziste atata timp cat garanteaza producatorul lor.

Sfatul 5: Protejati si salvati

Toate uneltele din metal si plastic trebuie colectate si depozitate in interior dupa fiecare utilizare. Oricat de simple sunt, uneltele de gradinarit necesita intretinere minima, care include dormitul in interior chiar si in noptile fierbinti de vara.

Sfat 6: Cititi instructiunile de intretinere ale utilajului

Noi, fanii lumii masinilor-unelte, avem de obicei ceva in comun: nu prea ne place sa citim instructiunile de intretinere care vin cu masinile de gradina. Nu stiu de ce, dar aceste manuale de instructiuni devin invizibile, mai ales daca am mai avut o masina sau unealta similara, nu?

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu