M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

5 sfaturi utile dacă vrei să devii social media manager

Promovarea prin intermediul social media este printre cele mai folosite forme de marketing din ultimii ani. Așa că, dată fiind această creștere în popularitate, foarte mulți specialiști sau tineri la început de drum își doresc să pornească pe drumul antreprenoriatului și să devină social media manageri freelanceri. 

Descoperă aici 5 sfaturi utile pentru persoanele ce vor să înceapă o carieră ca social media manager

  • Research-ul este baza 

Cel mai important instrument de care te poți folosi atunci când trasezi o strategie de comunicare pentru platformele de social media este research-ul. Caută informații despre produsul sau domeniul de activitate pe care urmează să-l promovezi, astfel încât să stăpânești bine subiectul. Apoi uită-te și la ce fac competitorii brandului pe care îl vei promova pe social media. Caută să vezi dacă există și anumite reglementări legale de care ar trebui să ții cont. Și abia după poți să te orientezi către o direcție specifică, având în spate o imagine de ansamblu largă, cu multe informații cheie valoroase. 

  • Asigură-ți echipament de calitate 

Al doilea aspect ar fi echipamentul de pe care lucrezi. În funcție de complexitatea serviciilor pe care dorești să le oferi, va trebui să ai unul sau mai multe device-uri. Dacă vrei să te ocupi strict de partea de promovare și strategie, un laptop Asus de la Altex ar trebui să fie suficient. Dar dacă vrei să creezi și conținut foto și video atunci vei avea nevoie și de un telefon performant și poate o cameră foto, în funcție de calitatea și complexitatea pe care vrei să o oferi clienților tăi. Pentru început ar trebui să funcționeze mixul între laptop și telefon, iar ulterior dacă există cerere mare, te poți îndrepta și spre o variantă de cameră foto profesională. 

  • Fii la curent cu noutățile din domeniu și trendurile 

Un alt lucru pe care trebuie să-l bifezi este să fii mereu la curent cu cele mai noi lansări din domeniu. Urmărește trendurile pentru a le putea oferi clienților sugestii importante legate de conținutul lor și pentru a aduce în fața publicului lor țintă informații de interes, care să prindă și să dea și roade. 

  • Caută în permanență surse noi de învățare

Dacă ai descoperit câteva „rețete” care funcționează nu înseamnă că trebuie să stagnezi în evoluția ta profesională. Caută mereu cursuri noi și actuale cu informație de calitate, pentru a-ți îmbogăți bagajul informațional. Cărțile din domeniu ar trebui, de asemenea, să facă parte din lecturile tale lunare, fiind un must pentru evoluția ta ca specialist. 

  • Propune o variantă demo pentru clienții noi

Dacă ești la început și nu ți-ai format o bază de clienți solidă, atunci o strategie bună ar fi să le oferi potențialilor clienți niște variante de conținut demo. Astfel le arăți care este potențialul muncii tale și le oferi un mic preview la cum ar putea arăta colaborarea dintre voi. Mulți antreprenori, care nu cunosc foarte bine zona de promovare, vor reacționa pozitiv abia când văd ceva concret în fața lor, așa că o variantă demo practică îi poate ajuta să ia o decizie mai ușor.

În concluzie, acestea au fost sfaturile pentru cei ce vor să înceapă o carieră în social media management. Cu puțin efort și seriozitate, poți obține rezultate frumoase și chiar ai șanse de a dezvolta o carieră de succes. 

Sursă foto: unsplash.com

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu