M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

5 sfaturi pentru călăreți începători

Dacă îți iei în serios pasiunea pentru echitatie, atunci vei fi de acord că un călăreț este un atlet. Pentru a-ţi îmbunătăți performanţa, este necesară o abordare holistică.

Așa cum un jucător de tenis sau un înotător își petrece timpul antrenându-se în afara terenului de tenis sau a piscinei, călăreţii pot face același lucru pentru a-și îmbunătăți abilitățile în șa.

Pentru a-ți îmbunătăți abilităţile de călărie fără măcar a te urca pe un cal, iată 5 sfaturi care te vor ajuta…

1. Mergi la sală

Știm cu toții că echitația în sine este un exercițiu grozav și că nu „doar stăm acolo în şa”, dar câștigurile de forță și de condiţie fizică din alte activități nu vor face decât să te avantajeze.

Când mergi la sală, vrei să faci un amestec de cardio și forță. Alergarea este un exerciţiu de cardio grozav, dar este dur pentru articulații, așa că înotul este o alternativă excelentă.

Antrenamemtul de forță nu trebuie să fie nici pe bază de greutăți, ci poate fi bazat pe greutatea corporală. Antrenamentul ar trebui să acorde prioritate forței și echilibrului de bază pentru un efect maxim.

O completare excelentă la orice program de sală pentru călăreți este yoga și/sau pilates – flexibilitatea și forța de bază sunt cel mai mare atu al călăreților.

2. Ai grijă la dietă

Pentru a performa în echitaţie, este important să ai grijă de corpul tău și să te asiguri nu numai că mănânci suficient pentru a te menține puternic și energic, ci și că oferi corpului un echilibru bun de nutrienți și vitamine. Mâncarea sănătoasă este cheia și pentru a îţi menține greutatea sub control, iar gătirea meselor acasă este o modalitate sigură de a te asigura că ai sub control nivelul de sare, zahăr și alimente procesate.

3. Fă niște coaching mental

Sportivii de top au o forță mentală și o atitudine care îi separă de restul competiției. Antrenamentul mental poate ajuta călăreţii cu o multitudine de lucruri și îţi poate îmbunătăți performanța atât în ​​ring, cât și acasă. Unele dintre domeniile cu care coachingul mental te poate ajuta includ:

  • lipsă de încredere la călărie
  • anxietate legată de performanță
  • confruntarea cu eșecul și greșelile
  • dezvoltarea obiceiurilor pozitive
  • îmbunătățirea focalizării
  • dezvoltarea unor strategii și planificarea obiectivelor

4. Documentează-te și citește

Pe lângă avantajele fizice și dezvoltarea propriilor abilități mentale și de conștientizare, puteți obține cunoștințe și prin citire și documentare.

Sigur, citirea unui articol sau două nu te va transforma brusc într-un călăreț profesionist, dar cu siguranță te poate ajuta să înțelegi mai ușor conceptele. Cu cât înțelegi mai mult despre cai, teorie, școli de gândire și aplicarea practică a mișcărilor specifice, cu atât este mai ușor să le pui în practică.

5. Urmăreşte lecții și demonstrații

Poți învăța multe urmărind alți oameni călărind, mai ales sub instrucție. Dacă există un antrenor pe care îl admiri (sau pe al tău!), atunci încearcă să petreci ceva timp în plus în weekend sau după muncă, urmărindu-l cum predă ori de câte ori poți.

Ascultă feedback-ul pe care îl oferă și urmăreşte cum răspund caii. Același lucru este valabil și pentru participarea la demonstrații ca spectator, mai ales atunci când sunt implicați antrenori și călăreţi experimentați.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu