M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

5 idei spectaculoase prin care să oferi personalitate curții tale

Să poți întreține o casă și o curte este destul de dificil, cu atât mai mult să le mai și amenajezi și decorezi pentru a le oferi un stil propriu și un contur. Cu toate acestea, află că există câteva soluții pentru curtea ta, care sunt și practice și de lungă durată și nici nu necesită cunoștințe prea vaste despre grădinărit.

Iată câteva idei despre cum să oferi personalitate grădinii tale!

1.Balansoar

  Perfect pentru a te relaxa, un balansoar se va potrivi foarte bine în curtea ta, mai ales dacă ai și copii. Poți să-l cumperi deja făcut sau să îi oferi o notă personală și să ți-l construiești tu de la zero. Această activitate cu siguranță îți va face mare plăcere dacă ești pasionat de tâmplărie sau de meșteșuguri și de proiectele do it yourself. Mai apoi, vei putea să te bucuri de un loc unde să îți savurezi cafeaua dimineața, să citești o carte sau chiar să tragi un pui de somn.

2.Iaz

  Deși necesită mai mult timp până să ajungi să te bucuri de produsul final, un mic iaz va oferi un aspect diferit și unic curții tale. Pentru a completa acest proiect trebuie să ai totuși în minte faptul că poate fi costisitor, dar dacă ești dispus să investești nu vei regreta nicio secundă! De asemenea, îl poți înconjura de plante și copaci și chiar îl poți umple cu pești sau cu broaște țestoase. Dar să nu uiți că un astfel de mediu umed necesită atenție și curățare ocazională și că va atrage mulți țânțari.

  1. Arbuști și flori decorative

    Dacă ești pasionat de flori sau de natură și de verdeață în general, acestea nu ar trebui să lipsească din grădina ta. Cele mai frumoase flori pe care le poți avea sunt trandafirii. Pe verdena.ro găsești o mulțime de modele de trandafir pomișor online care vor schimba curtea într-una de basm. Pe lângă faptul că oferă un plus de culoare, vor umple atmosfera și cu un miros plăcut și parfumat. Deoarece aceștia înfloresc frecvent, nu vei duce lipsă de frumusețea florilor. Îi găsești în diferite culori după preferințe și îi poți ține în ghiveci sau integra printre alte flori sau arbuști.

4.Foișor

     Un astfel de loc este binevenit fie că vrei să devină un loc de luat masa sau doar un loc de relaxare. La fel ca în cazul balansoarului, îl poți cumpăra pe bucăți sau ți-l poți confecționa tu. Pentru cei pasionați de bucătărie, se poate amenaja și un grătar sau o plită înăuntrul lui. De asemenea, îl poți transforma într-un foișor închis pentru a te putea folosi de el și în sezonul mai rece sau să îl faci loc pentru cărți și diferite hobby-uri precum pictatul, dacă ești o persoană căreia îi place să se desfășoare într-un mediu cât mai aproape de natură.

5.Arcade cu flori și modele din gard viu

     Dacă una dintre pasiunile tale este grădinăritul, poți să îți creezi modelele tale din diferite plante. De exemplu, poți să-ți faci o arcadă din flori pe drumul spre intrare în casă sau, dacă dispui de gard viu, să îl tai sub diferite forme. Eventual, dacă ai posibilitatea, poți să-ți faci și o alee din gard viu și bolte cu flori sau chiar un labirint.

      Așadar, există multe modalități să își amenajezi curtea interioară după preferințele tale. Ai nevoie doar de timp și de răbdare să ajungi la rezultatul dorit.

Sursă foto: pexels.com

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu