Conditia esentiala pentru atingerea unei stari de bine la domiciliu pe timpul verii este utilizarea corecta, pozitionarea si dimensionarea sistemului de aer conditionat. Problema, legata adesea de amenajarea incaperilor si de prezenta mai multor etaje interioare cu o casa a scarilor comuna, este: Unde pot sa asez aparatul de aer conditionat pentru a ma bucura de temperatura fara a risca inflamarea articulatiilor?
In plus, alegerea pozitionarii unitatii exterioare trebuie sa fie supusa si evaluarilor tehnice. Sa vedem care este raspunsul la aceasta intrebare foarte des regasita.
Elemente importante
Noi am facut o lista cu principalele variabile din domeniu si trucurile pe care le folosesc specialistii de obicei atunci cand, in cadrul unei inspectii tehnice, stabilesc pozitia ideala a aparatului de aer conditionat in functie de amenajarea casei:
- Pozitionare interna
Verificati prezenta mobilierului sau armaturilor care ar putea interfera cu circulatia aerului, identificand in acelasi timp peretii liberi ca puncte preferentiale pentru instalarea utilajelor. Este indicat sa amplasati despicarea la cel putin 15-20 de centimetri distanta de mobilierul din jur.
Unitatea interioara trebuie sa fie pozitionata sus, deoarece aerul rece tinde in mod natural sa coboare in jos, dar nu neaparat aproape de tavan. Poate fi instalat si la jumatatea peretelui pentru un confort mai bun, mai ales daca tavanele sunt foarte inalte.
- Capitolul HOL
Sunt cei care cred ca prin instalarea unui aparat de aer conditionat pe un coridor, aerul proaspat poate beneficia de mai multe incaperi in acelasi timp. Cu rare exceptii, se va intampla ca una dintre camere sa devina prea rece, iar cealalta sa fie in continuare calda. Holul nu este locatia ideala pentru aparatul de aer conditionat si ar fi bine sa aveti cate un aer conditionat Gree in fiecare incapere pentru a evita supraincarcarea utilajului, care este nevoit sa lucreze non-stop, fara rezultate satisfacatoare din punct de vedere al confortului.
- Evitati scurgerile si curentul
Pentru un tehnician, analiza mobilierului este importanta: de exemplu, despartirea interioara nu ar trebui sa impinga niciodata aerul pe un birou sau o canapea unde o persoana este probabil sa stea mult timp. Acelasi lucru este valabil si pentru dormitor: este indicat sa se evalueze cu atentie directia fluxurilor de frig care pot genera afectiuni precum nevralgii si dureri articulare, in special la nivelul spatelui si gatului.
O greseala frecventa de pozitionare a aparatului este in spatele draperiilor, canapelelor sau in fata dulapurilor sau a peretilor inalti. Elementele de mobilier si peretii actioneaza ca o bariera in calea fluxului de aer, generand un efect de rebound.
- Design interior si estetica
Pe de alta parte, in ceea ce priveste impactul asupra amenajarii camerelor, din punct de vedere al gustului estetic, problema a fost depasita deoarece aproape toate modelele noi aflate in productie se caracterizeaza printr-un design rafinat si, prin urmare, nu mai este necesar sa se ascunda aceste aparate.
Unde sa asezam aparatul de aer conditionat?
In rezumat, sa vedem, camera cu camera, unde putem sa amplasam aparatul de aer conditionat:
Dormitor: pe marginea patului sau deasupra tabliei, astfel incat aerul rece sa ajunga cat mai mult la picioare si niciodata la capul oamenilor in timp ce dorm;
In living: in zonele de tranzit, niciodata in fata canapelei si niciodata pe masa;
In bucatarie: niciodata in zona de luat masa.
Speram ca acest articol v-a fost de ajutor. Tot ce ramane acum este sa alegeti modelul care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra si sa tineti cont de elementele descrise mai sus si sfaturile specialistilor.