M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

O scurta istorie a jucariilor

De la bastoane  la ursuleti de plus si Mickey Mouse umplut cu plus: jucariile au fost dezvoltate cu progrese tehnologice si umane, desi unele sunt inca fidele radacinilor lor.

Jocul a existat de cand  oamenii au existat. Are chiar si o definitie stiintifica: comportament repetat si placut facut pentru ca este similar, dar nu identic, cu alte comportamente si, in acest scop, se aplica si regnului animal.

Teorii ale jocului

Exista multe teorii cu privire la motivul pentru care atat de multe specii diferite se  joaca, cum ar fi practicarea pentru maturitate, dezvoltarea abilitatilor motorii si a inteligentei fizice si imbunatatirea abilitatilor de comunicare.

Si exista si simplul motiv de distractie, inutil, dar stimulativ mental. „Pentru mine, una dintre cele mai remarcabile calitati ale jocului este ca nu se termina strict – asta diferentiaza o actiune de joc de una care arata aproape identica”, spune Christopher Bensch, vicepresedinte al colectiilor si director al Strong National Museum of Play din Rochester, New York. „Imi place gradinaritul si consider ca este o forma de joc, dar daca cineva mi-ar ordona sa sape 100 de gauri, ar fi un loc de munca sau de datorie.”

„Jocul este odihnitor si antrenant”, adauga el. „Iar cele mai captivante, ne aduce intr-o stare de flux in care pierdem urma timpului .

Complementul natural al celor doua tipuri de joc uman – imitativ si instructiv – este jucaria. Si in timp ce unele au evoluat, altele si-au mentinut asemanarea cu cele mai vechi jucarii cunoscute in istoria civilizatiei umane, de la bastoanele folosite ca bastoane de mers pe jos pana la curiozitatea naturala pentru rostogolirea obiectelor care au dus la inventarea mingii. De la partile de unica folosinta ale mediului natural pana la amintiri pretuite ale vremurilor fericite transmise din generatie in generatie, jucariile au crescut in paralel cu civilizatia umana pentru a deveni una dintre adevaratele sale pietre de temelie. Iata cateva exemple remarcabile de jucarii care, in felul lor, au schimbat modul in care ne jucam.

Inceputurile jocului

Deoarece este probabil ca primele jucarii sa fi fost obiecte naturale colectate de la sol, dovezile sunt putine, dar se speculeaza ca acestea au fost probabil bastoane si pietre, oase, sfoara sau combinatii ale acestor materiale. Este posibil sa le foloseasca pentru a imita adultii care au folosit arme pentru a vana si a fost un fel de completare pentru a-si exercita instinctul de conservare necesar pentru a supravietui pana la maturitate. Siteul Jocuri online cu masini este perfect pentru copii si adulti.

Un copil se apleaca sa ridice un bat in padure. Comportamentele copiilor cu jucarii „gasite”, ca acesta, sunt susceptibile de a le oglindi pe cele ale copiilor maturi , timpurii.

Jucarii cu franghie

Zmeul a fost mult timp un simbol al bucuriei copilariei. Nu se stie cand a aparut prima, desi a fost aproape sigur in China sau, eventual, indonezia intre 4000 si 1000 i.Hr. De asemenea zmeul este o jucarie de actualitate, fiind una din preferatele copiilor mici.

Cum au aparut jucariile

Copiii se pot distra foarte mult jucandu-se cu jucariile lor. Cu toate acestea, este important sa retineti ca siguranta ar trebui sa fie intotdeauna pe primul loc. In fiecare an, mii de copii sunt raniti de jucarii.

Cititi mai departe pentru a afla ce sa cautati atunci cand cumparati jucarii si cum cateva idei simple pentru utilizarea in siguranta pot preveni adesea ranile. De asemenea, este important sa aveti grija de baterii tip buton sau baterii de litiu moneda, magneti de mare putere sau alte obiecte mici pe care copiii ar putea fi tentati sa le puna in gura, nas sau urechi.

Cele mai multe rani de la jucarii sunt taieturi minore, zgarieturi si vanatai. Cu toate acestea, jucariile pot provoca vatamari grave sau chiar moartea. Acest lucru se intampla atunci cand jucariile sunt periculoase sau folosite in mod gresit.

Iata sfaturi care va vor ajuta sa alegeti jucarii sigure si adecvate pentru copilul dumneavoastra.

Cititi eticheta. Etichetele de avertizare ofera informatii importante despre cum sa utilizati o jucarie si pentru ce varste este sigura jucaria. Asigurati-va ca ii aratati copilului dumneavoastra cum sa foloseasca jucaria in mod corect.

Evitati jucariile care sunt zgomotoase pentru a preveni deteriorarea auzului copilului dumneavoastra. Consultati 10 sfaturi pentru a pastra auzul copilului dvs. in timpul sarbatorilor .

Cautati jucarii umplute care sunt bine facute. Asigurati-va ca toate piesele sunt stranse si ca cusaturile si marginile sunt sigure. De asemenea, ar trebui sa fie spalat la masina. Scoateti orice panglici sau sfori libere pentru a evita strangularea. Evitati jucariile care au pelete mici asemanatoare fasolei sau umplutura care pot provoca sufocare sau sufocare daca sunt inghitite.

Cumparati jucarii din plastic care sunt rezistente. Jucariile din plastic subtire se pot rupe cu usurinta in bucati ascutite. Evitati jucariile cu materiale toxice care ar putea provoca otravire . Asigurati-va ca pe eticheta scrie „netoxic”.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu