M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Motive pentru care afacerea ta are nevoie de un contabil

Termenul de contabilitate este foarte frecvent, mai ales in timpul sezonului fiscal. Dar inainte de a ne arunca cu capul in importanta contabilitatii in afaceri, sa ne uitam la elementele de baza: Ce este contabilitatea?

Contabilitatea se refera la inregistrarea sistematica si detaliata a tranzactiilor financiare ale unei societati. Exista mai multe tipuri, de la contabilitatea pentru intreprinderile mici, contabilitatea guvernamentala, criminalistica si manageriala, pana la contabilizarea corporatiilor.

Nu exista nici o indoiala ca numerele sunt unul dintre aspectele fundamentale ale oricarei afaceri, indiferent de dimensiunea acesteia. Multi proprietari de afaceri mici nu stiu ca exista 80% din afacerile americane care esueaza in primii 2 ani. In mod normal, una dintre principalele cauze se datoreaza managementului financiar defectuos.

Incredibil, multi proprietari de afaceri isi gestioneaza banii pe cont propriu, mai degraba decat sa foloseasca un contabil.

In acest articol, va vom impartasi motive pentru care afacerea dumneavoastra are nevoie de un contabil. Avantajele pe care le aveti de partea dumneavoastra sunt nenumarate.

  1. Contabilii economisesc timp

Ca un proprietar de afaceri, mai ales daca sunteti doar la inceput, timpul tau este valoros. Probabil ca va trebui sa faci totul, sau aproape totul. Puteti juca rolul de agent de vanzari, profesionist de servicii, manager de cont, formator de angajati si contabil.

Prin externalizarea functiei contabile, obtii o parte din timpul pretios inapoi si nu trebuie sa va faceti griji cu privire la transportul actelor. Lasati un contabil extern sa se ocupe de el. Din experienta, ei vor gestiona documentele cu mai multa viteza si precizie, economisind timp si frustrari.

Un contabil se poate asigura ca clientii tai primesc facturi la timp, astfel incat fluxul tau de numerar sa ramana pozitiv. Un contabil va poate oferi informatii detaliate, astfel incat sa puteti lua decizii strategice pe baza unor date obiective.

  1. Procesul de depunere a taxelor este mai usor

Mentinerea afacerii in functiune este un loc de munca cu norma intreaga, 52 de saptamani pe an. Deci, atunci cand este timpul sa se pregateasca si sa depuna impozite, vei gasi timp suplimentar sa faci asta singur? Daca incercati sa o faceti singur, ar putea insemna sa sacrificati mai multe ore de somn, energie si timp liber, lucruri pe care proprietarii de afaceri mici le au din ce in ce mai putin.

Un alt lucru care este foarte important este faptul ca exista posibile consecinte ale greselilor in impozitele dvs. Avand in vedere cat de des se modifica codul fiscal si cat de confuz poate fi, este foarte usor sa faci greseli.

De ce credeti ca statul solicita profesionistilor din domeniul pregatirii fiscale sa ia cateva sesiuni de documentare in fiecare an? Acest lucru se face pentru a obtine o actualizare a noilor norme.

Problemele fiscale au falimentat multe intreprinderi mici. Angajarea unui contabil de afaceri mici va asigura ca veti avea totul bine organizat.

De asemenea, daca sunteti vreodata auditat, avand un contabil care este deja familiarizat cu afacerea si actele tale, va fi de mare ajutor.

Ce este contabilitatea moderna?

Contabilitatea moderna este un produs al secolelor de gandire, obiceiuri, actiuni si conventii. Doua concepte au format starea actuala a profesiei contabile. In primul rand, dezvoltarea sistemului de contabilitate in partida dubla in secolele al XIV-lea si al XV-lea si in al doilea rand, profesionalizarea contabilitatii care a fost creata in secolele al XIX-lea si al XX-lea.

Profesia moderna de contabil autorizat isi are originea in Scotia in secolul al XIX-lea. In aceasta perioada, contabilii apartineau adesea aceleasi asociatii ca si avocatii, iar acestia din urma ofereau uneori servicii de contabilitate clientilor lor. Contabilitatea moderna timpurie avea asemanari cu contabilitatea criminalistica de astazi:

Ca si contabilii  de astazi, contabilii din trecut au incorporat apoi indatoririle martorilor experti financiari in serviciile generale prestate. O circulara din 1824 care anunta practica contabila a luiJames McClelland din Glasgow promite ca va face declaratii pentru depunerea in fata arbitrilor, instantelor sau consiliului.

In iulie 1854, Institutul Contabililor din Glasgow a solicitat Reginei Victoria o Carta Regala. Petitia, semnata de 49 de contabili din Glasgow, a sustinut ca profesia de contabil a existat de mult in Scotia ca o profesie distincta de mare respectabilitate si ca, desi numarul practicienilor a fost initial putini, numarul a crescut rapid.

Petitia a subliniat, de asemenea, ca contabilitatea necesita un grup variat de competente; precum si abilitati matematice de calcul, contabilul trebuia sa aiba cunostinta cu principiile generale ale sistemului juridic. Intrucat erau adesea angajati de catre instante pentru a depune marturie in chestiuni financiare. Societatea contabililor din Edinburgh a adoptat numele de „Contabil autorizat” pentru membri.

La mijlocul secolului al XIX-lea, revolutia industriala din Marea Britanie era in plina desfasurare, iar Londra era centrul financiar al lumii. Odata cu cresterea societatii cu raspundere limitata si a productiei si logisticii la scara larga, a crescut cererea pentru contabili mai priceputi din punct de vedere tehnic, capabili sa gestioneze lumea din ce in ce mai complexa a tranzactiilor globale de mare viteza, capabili sa calculeze cifre precum amortizarea activelor si evaluarea stocurilor si cunoscand cele mai recente modificari ale legislatiei, cum ar fi noua lege a societatilor comerciale.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu