M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum să faci o baie mică să pară mai spațioasă

Poză de Lisaphotos195 pe Pixabay.com

 

 

În sfârșit ai reușit să achiziționezi un apartament în orașul în care locuiești. Poziția este una bună, chiar și orientarea ferestrelor către soare e ce îți doreai, dimensiunile sunt în regulă pentru ceea ce ai nevoie în următorii ani.. problema este baia. Pare că baia era inițial una dintre camere, iar datorită dimensiunilor întinse cineva cu spirit antreprenorial a decis să o transforme în dormitor, iar rolul băii l-a moștenit o debara mai mare din casă. Află cum poți descurca și această situație! Acest articol îți oferă câteva idei prin care să faci baia să pară mai spațioasă, astfel încât să nu te mai simți claustrat de fiecare dată când vrei să faci duș.

 

Idei pentru a face baia să pară mai spațioasă

 

Primul lucru pe care poți să îl faci e să te joci puțin cu luminile și culorile. Poți vopsi pereții în culori deschise care dau impresia de spațiu și prospețime: albastru deschis, crem, alb sau gri deschis. De asemenea, podeaua poate fi maro deschis sau gri, ori chiar alb dacă îți e mai facil să găsești materiale de această culoare. În ceea ce privește lumina, poți să folosești în avantajul tău atât lumina naturală, prin a nu obstrucționa în niciun fel fereastra din baie, cât și lumina artificială, prin achiziționarea unui bec puternic (pe care să nu îl acoperi cu o lustră opacă), sau a unui sistem de leduri care să transmită lumină din mai multe colțuri ale încăperii.

O altă idee este să înlocuiești cada cu o cabină de duș fără podea din plastic. O astfel de cabină, în special dacă are pereți transparenți la nivelul podelei, te poate ajuta să câștigi vizual mai mult de un metru din suprafața băii. E important de menționat că sunt de evitat perdelele fiindcă ocupă chiar mai mult spațiu vizual decât fosta cadă. În legătură cu alte detalii ale cabinei, e util să știi că cele mai estetice sunt rafturile pentru produse de baie care au aceeași culoare cu ramele cabinei, în timp ce impresia cea mai îngrijită o dau rigolele pentru duș de pe shop-einstal.ro.

Un ultim aspect ce merită adus în vedere este modul în care întreții baia. Pentru a avea un spațiu cât mai întins și aerisit, e important să păstrezi podeaua mereu curată, să nu o acoperi cu vreun covor și să nu așezi niciun lighean pe jos. De asemenea, încearcă să ții pereții cât mai descoperiți de obiecte de altă culoare, cum ar fi majoritatea prosoapelor sau orice fel de tablouri. În schimb, poți amplasa oglinzi, acestea creând iluzia unor pereți care se întind dincolo de limita lor reală.

În final, e important de menționat că unele din ideile menționate aici se pot aplica oricărui tip de încăpere unde dorești să creezi impresia de spațiu și întindere: utilizarea culorilor deschise în combinație cu folosirea luminii în avantajul tău; păstrarea curățeniei pentru câștigarea oricărui centimetru de suprafață pe podea, dar și a ordinii pe pereți pentru a nu sufoca încăperea cu prea multe culori și obiecte.

Urm.

Prec.