M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Cum sa asociezi vinul rosu cu carnea de porc?

Carnea de porc se numara printre preferintele culinare saptamanale ale multor familii, gratie versatilitatii si aportului sau bogat de proteine. Aceasta ofera nenumarate posibilitati de preparare, dar adevarata provocare consta in a gasi acel echilibru perfect intre vin si carne, iar secretul sta in a sti cum sa le asociezi. Am pregatit mai jos pentru tine cateva idei de care merita sa tii cont.

Asocierea vinurilor rosii cu carnea de porc

Pentru o asociere corecta trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte, printre care continutul natural de grasime al carnii si si sarea adaugata in timpul prepararii. Carnea se armonizeaza ideal cu vinuri de o corpolenta medie, cu o aciditate pronuntata, capabil sa echilibreze gustul bogat. In cazul vinurilor rosii, taninurile interactioneaza armonios cu grasimea, creand un gust desavarsit.

Se spune ca in arta culinara, adevarata magie apare cand reusesti sa creezi armonie intre ingredientele folosite, ceea ce este valabil si in cazul asocierii dintre vinul rosu si carnea de porc, unde, adesea, sosul joaca rolul principal. Astfel, uneori, sosul poate transforma o combinatie neinspirata intr-o combinatie de succes intre vin si carne.

Combinatii de succes

Diversitatea preparatelor din carne de porc deschide usa catre o gama larga de vinuri rosii, iar echilibrul este cuvantul cheie, scopul fiind de a nu lasa vinul sa eclipseze gustul mancarii.

Malbec

Un vin Malbec fructat, cu note de prune si fructe de padure, este companionul perfect pentru muschiul de porc servit cu un sos rosu. Variantele argentiniane de Malbec sunt mai putin taninoase, motiv pentru care se potrivesc de minune in acest caz, accentuand subtil dulceata preparatului.

Pinotage

Incrucisarea dintre soiurile Cinsault si Pinot Noir a dat viata unui vin sud african faimos, Pinotage, iar acesta se potriveste de minune cu cotletele de porc la gratar, completand gustul afumat al carnii.

Syrah

Syrah este un vin corpolent, cu arome indrazneste care se imbina excelent alaturi de muschi de porc preparat bine. Taninurile sunt moderate, iar aciditatea echilibrata, motiv pentru care va pune in evidenta textura suculenta a carnii.

Carmenere

Acesta este un vin originar din Bordeaux care a devenit popular in America de Sud si reprezinta o alegere foarte buna in combinatie cu cotlete de porc si fajitas datorita taninurilor si notelor vegetale care pun carnea in valoare.

Port

Vinul Port este renumit ca fiind unul dulce, ceea ce il face mai potrivit pentru preparatele din porc sarate, iar acest contrast este cel care asigura o experienta de care iti vei aminti mereu.

Vinurile albe si carnea de porc

In schimb, nu doar vinurile rosii se pot asocia cu carnea de porc, pentru ca exista si o selectie de vinuri albe care pot complementa anumite preparate.

Assyrtiko

Pentru preparatele de porc mai usoare, cum ar fi souvlaki, un vin Assyrtiko originar din Santorini, Grecia plin de aciditate poate aduce un plus de prospetime, dar si o nota deosebita intregii mese.

Pinot Grigio

Pinot Grigio este un vin renumit pentru aciditatea sa, fiind o alegere potrivita pentru un muschi de porc preparat simplu pentru ca aduce un plus de eleganta si lejeritate.

Albariño

Albariño este un vin originar din Portugalia caracterizat prin note citrice si minerale, care se dovedeste a fi excelent alaturi de preparatele grase din carne de porc.

Fiecare preparat din carne de porc are vinul sau perfect, iar cheia succesului in crearea unei mese memorabile consta in experimentare si descoperire. Asa ca poti comanda un vin rosu de pe budureasca.ro pentru a avea certitudinea ca ai luat o decizie inspirata si pentru a te bucura de o experienta cat mai placuta.

Urm.

Prec.