M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

3 schimbări pe care le poți face în locuința ta pentru mai mult confort în sezonul rece

Poză de Annie Gray pe Unsplash.com

 

Atunci când temperaturile încep să scadă, iar zilele devin din ce în ce mai umede, acestea sunt semnele cele mai clare ale schimbării de sezon, mai exact al trecerii de la vară, spre toamnă. Deși se spune că „toamna se numără bobocii”, adevărul e că tot toamna se face și verificarea locuințelor, în vederea pregătirii lor pentru sezonul rece. Dacă dorești să te bucuri de confort în timpul iernii, fără cheltuieli excesive și facturi mari la energie, iată câteva schimbări și verificări recomandate pentru locuința ta.

Iată ce îmbunătățiri poți aduce casei tale în sezonul rece

 

  1. Izolarea locuinței

Izolarea locuinței te ajută să acoperi punțile termice, adică zonele care au cel mai mare potențial de transmitere a căldurii interioare spre exterior. Conform specialiștilor în construcții, punțile termice clasice sunt elemente constructive precum fundațiile, golurile pentru uși și feronerie, și acoperișurile. Totuși, deoarece o construcție nu este un monolit perfect, aceasta va înregistra pierderi de căldură și la nivelul golurilor pentru instalații, planșeelor și zidurilor. Costurile unei izolații termice nu sunt foarte mari, însă dacă nu dispui de toată suma înainte de începerea sezonului rece, atunci descoperă creditul fără acte de la creditfix.ro, care îți permite să folosești banii atunci când ai nevoie de aceștia, fără a rata oportunități și fără a face alte compromisuri financiare.

Izolarea termică a casei poate fi realizată cu o varietate de materiale, însă este esențial să te documentezi cu privire la caracteristicile și specificațiile acestora. Coeficientul de transfer termic reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte care definesc capacitatea materialelor de izolare de a reține căldura în interior. Prin urmare, caută să alegi un material cu un coeficient cât mai mic, pentru a asigura o eficiență maximă a izolației.

  1. Instalează un sistem de încălzire

Din punct de vedere al încălzirii, lucrurile s-au schimbat destul de mult în ultimii ani, astfel că, de la sistemul centralizat de încălzire, în prezent poți folosi aparate de aer condiționat, centrale termice pe gaz, lemne sau peleți, pompe de căldură sau sisteme de încălzire în pardoseală pentru a asigura o temperatură optimă în locuință. Se recomandă să discuți cu un specialist înainte de alegerea efectivă a produselor, tocmai pentru a avea certitudinea că alegi eficient și că locuința ta se va bucura de confortul termic dorit.

Dincolo de instalarea unui sistem de încălzire eficient, care să te ajute să economisești și să consumi mai puțină energie în timpul iernii, este nevoie să ai în vedere și alegerea unor calorifere potrivite, care să asigure transferul agentului termic. Optează pentru calorifere din oțel, pentru un randament foarte bun, sau pentru calorifere din aluminiu, dacă ești în căutarea unei soluții accesibile din punct de vedere al prețului.

 

  1. Schimbă tâmplăria casei

Tâmplăria joacă un rol esențial în locuință, deoarece aceasta închide practic golurile pentru uși și feronerie. Optează pentru tâmplărie din PVC în locul celei clasice și pentru geamuri tripan în locul celor termopan, dacă bugetul îți permite acest lucru, deoarece această soluție de închidere reprezintă vârful de gamă al tehnologiilor actuale.

 

Dacă vrei să te bucuri de confort în timpul sezonului rece, atunci ia în calcul aceste soluții de creștere a eficienței termice și energetice pentru casa ta. Adaptează exigențele la bugetul tău, iar dacă ai nevoie de soluții urgente și eficiente de finanțare ia în calcul opțiunea unui împrumut nebancar de la creditfix.ro.

Urm.

Prec.