M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Hidrogenul – noul agent terapeutic

Nu esti la curent cu cele mai noi tendinte in materie de sanatate si hidratare? Ei bine, asa cum stii deja, este important sa te asiguri ca bei suficient de multa apa pe parcursul unei zile, incat sa ai o stare de sanatate de invidiat si o piele care straluceste de frumusete. Desigur, poti face asta foarte bine si cu apa plata, care poate mentine un grad perfect de hidratare, insa e bine sa stii ca optiunile tale nu se limiteaza la apa de la robinet sau la cea plata imbuteliata.
Exista foarte multe discutii in ultima vreme cu privire la beneficiile apei hidrogenate. Si pe buna dreptate! Asa cum indica si numele sau, apa imbogatita cu hidrogen este o apa infuzata cu molecule de hidrogen, ale carei proprietati curative sunt foarte variate.
Atat apa hidrogenata cat si apa alcalina reprezinta, asadar, alternative excelente pentru apa obisnuita.

Actiune antioxidanta

Nu mai este niciun secret ca antioxidantii sunt benefici pentru sanatate; auzim si citim peste tot despre ei si suntem din ce in ce mai constienti de actiunea lor binefacatoare. Antioxidantii protejeaza celulele umane de afectiunile cauzate de radicalii liberi. Mai exact, radicalii liberi contribuie la stresul oxidativ, principalul factor care determina inflamatia si alte boli cronice, iar – potrivit cercetatorilor – nivelul actiunii antioxidante a moleculelor de hidrogen poate proteja in mod eficient celulele impotriva stresului oxidativ.

Efect alcalinizant

Un alt beneficiu pe care unele cercetari il indica este acela ca apa hidrogenata poate avea un efect alcalinizant asupra organismului. Pentru o functionare optima, este ideal ca pH-ul organismului sa fie unul usor alcalin. O dieta foarte acida poate slabi sistemul imunitar si poate creste riscul aparitiei unor afectiuni si boli cronice.
Desi corpul nostru lupta fara odihna pentru a-si mentine un pH echilibrat, uneori el nu este capabil sa elimine aciditatea care se acumuleaza, iar cea mai mare parte a maladiilor rezista mai bine in organisme acide. Iata de ce apa imbogatita cu hidrogen se poate dovedi extrem de utila in reducerea riscurilor de imbolnavire.

Proprietati anti-inflamatorii

Se crede ca gama larga de proprietati curative ale apei hidrogenate se extinde si asupra unei mai bune performante fizice. Cercetarile arata ca moleculele de hidrogen pot reduce eficient semnele de inflamatie. Combinatia puternica de proprietati antioxidante si antiinflamatorii poate conferi beneficii terapeutice substantiale pentru a ameliora simptomele asociate cu inflamatia.
Potrivit cercetatorilor, apa infuzata cu hidrogen poate fi benefica persoanelor care sufera de simptome de oboseala musculara, incetinind acumularea de acid lactic in organism (responsabil pentru oboseala, degradare musculara si anduranta scazuta) si avand efecte spectaculoase in ceea ce priveste reducerea inflamatiei.
O cantitate redusa de acid lactic acumulat in organism si un nivel redus al inflamatiei conduc la o performanta sportiva superioara. Acesta este si motivul pentru care apa hidrogenata este recomandata sportivilor de performanta si nu numai, pentru performante superioare si recuperare mai rapida.

Hidratare superioara

Desi apa plata sau apa de la robinet sunt foarte racoritoare si confera o hidratare eficienta, cercetarile arata ca apa simpla poate fi imbunatatita in asa fel incat sa confere maximum de beneficii. Una dintre metodele de imbunatatire a apei este desigur, infuzarea cu hidrogen molecular, in urma careia va fi obtinuta o apa pe care organismul o absoarbe mai usor decat absoarbe apa plata!

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu