M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Googstick – instrumentul de selectare si cautare pe text printat pe hartie

Citirea cartilor clasice pe hartie aduce cu sine o mare placere, dar poate fi incomoda daca ai de studiat sau trebuie sa faci un research pe o tema anume. Unul dintre avantajele citirii de texte in format electronic este acela ca daca nu stii ce inseamna un cuvant anume sau nu intelegi o fraza, o poti selecta pentru a efectua o cautare pe Google, in orice moment.

Iata insa ca acest lucru devine acum posibil si pentru placerea lecturii cartilor pe hartie. Un inginer chinez a dezvoltat un dispozitiv numit Googstick care iti permite sa faci acelasi lucru pe textul tiparit pe hartie, de la carti si reviste pana la o coala de hartie.

Cum functioneazã?

Procesul este simplu. Utilizatorul plaseaza Googtick-ul portabil pe masa, chiar deasupra materialului de lectura si il porneste. Partea inferioara a dispozitivului are o ventuza incorporata, datorita careia utilizatorul se poate asigura ca nu cade in timpul utilizarii. Bluetooth-ul conecteaza dispozitivul la o aplicatie de pe telefonul smart al utilizatorului, fie el iOS sau Android, de pe PC, Mac sau tableta.

Dupa configurarea dispozitivului si asigurarea conexiunii, pe masura ce utilizatorul citeste, nu trebuie decat sa isi indrepte degetul aratator catre orice cuvant pe care doreste sa il caute. Googstick vede acest cuvant prin intermediul camerei sale, comanda aplicatiei sa il caute pe Google, apoi pe ecranul aplicatiei apare Wikipedia care afiseaza rezultatele.

Daca utilizatorul doreste sa selecteze o propozitie intreaga sau doar o parte din aceasta, poate, de asemenea, sa o selecteze si sa o caute prin glisarea degetului de-a lungul ei. El poate alege chiar un paragraf complet, copiindu-se si lipindu-se in computer sau pe smartphone, plasand un deget aratator la inceputul paragrafului si celalalt aratator la sfarsit.

Googstick-ul poate identifica o zona de dimensiunea a doua coli de hartie A4 si functioneaza in douasprezece limbi, insa creatorii sai anunta ca in curand urmeaza sa implementeze alte trei limbi. Bateria cu litiu de 3.200 mAh a device-ului functioneaza timp de cinci ore la o incarcare.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu