M
© 2024 JurnalismOnline. Toate drepturile rezervate.

Confirmare din laborator: Nanoe X inhiba coronavirusul

O organizatie de top din domeniul testarii virale ar fi verificat, din cate se pare, efectul inhibitor al tehnologiei de curatare a aerului Nanoe X, lansata de Panasonic, asupra noului coronavirus (SARS-CoV-2).
Panasonic efectueaza cercetari cu privire la aceasta tehnologie inca din 1997 si a anuntat recent includerea generatoarelor Nanoe X in gama sa de aparate de aer conditionat PACi si VRF.

Generatoarele Nanoe X curata si odorizeaza aerul, producand radicali hidroxil de dimensiuni nano (cunoscuti si sub denumirea de radicali OH). S-a dovedit ca acestia inhiba cresterea anumitor factori de poluare precum alergeni, bacterii, virusi, mucegaiuri, mirosuri si anumite substante periculoase, prin descompunerea lor si inhibarea efectelor neplacute pe care le-ar putea avea.

In 2012, Panasonic a efectuat un test de eliminare a virusurilor, alaturi de organizatia germana de testare Charles River Biopharmaceutical Services GmbH.
Pe baza rezultatelor testului, Panasonic a anuntat ca radicalii hidroxil ar putea avea un efect inhibitor asupra noilor virusi.

Noul coronavirus (SARS-CoV-2), care a cauzat pandemia globala actual, este un astfel de tip de virus, iar testarea cu Texcell – o organizatie globala de cercetare virala, si initial un spin-off al Institutului Pasteur din Paris – tocmai a confirmat ca Nanoe X are un efect inhibitor asupra acestui virus.
Verificarea comparativa a fost efectuata intr-un spatiu de testare de 45 litri continand noul coronavirus (SARS-CoV-2), cu si fara expunere la Nanoe X. Potrivit rezultatelor, peste 99,99% din activitatea virusului ar fi fost inhibata in decurs de 2 ore.
Cu toate acestea, organizatia noteaza ca verificarea a avut ca scop generarea de date elementare de cercetare cu privire la efectele Nanoe X asupra noului coronavirus, in conditii de laborator diferite de cele existente in spatiile de locuit. Studiul nu a avut ca obiectiv evaluarea performantei produsului.

Urm.

Prec.

Introdu Comentariu